Jump to content

Trebam pomoć, molim nekog hitan odgovor...


taratara

Preporučene objave

trebam pravni savijet, sto je prije moguce..

naime radi se o sljedecem, moj trenutni poslodavac me pokusava na sve nacine izrabljivati u smislu, da ja ostajem nakon radnog vremena i radim posao koj nije u mom opisu posla, naime ja sam administrativni sluzbenik,a poslodavac bi i da mu cuvam djecu.i to svaki puta kad on mora ostati sa njima sam doma.te je neki dan nastala frka jer sam ja to lijepo odbila i napomenula da to nije u mom opisu radnog mjesta..ja imam pravo na svoje slobodno vrijeme, i mislim da me nitko ne moze iskoristavati na takav nacin, jer ne zeli snositi roditeljsku odgovornost..

 

s tim da je sad nastala frka , jer kako sam ja mogla zauzeti stav i reci ne, mislim sto bi se trebalo uciniti, dopustiti svakome da vas tretira kao nekakvo potrkalo, i da se sefovima ljube stopala i plese kako oni sviraju..ne volim da netko upravlja menom, ne dopustam si to..

 

i onda je na to sve lijepo poludio i nekom drugom iznio da kako se ja mogu tako ponasati te da ce porazgovarati s menom,rekao da ja sam naime pripremila pismo otkaza, jer ne zelim da me se tako tretira kao da ja nista ne vrijedim, a sve to ocito jer je prijasnji zaposlenik bila takva da je iz nje mogao ciniti sta je god htio (ljubavnica), a ja imam soli u glavi i ne dopustam si nista slicno, jel cijeli taj poslovni odnos polako prelazi u mobing, ako da sto mi je ciniti.??kako da se ogradim, cime ima li koja stavka u zakonu o radu?

 

ugovor koj je sklopljen ne navodi da ja moram obavljati posao cuvanja djece..jer to ni nije moj posao.

 

 

i jos jedno pitanje,u ovoj firmi radim tek mjesec dana, i prijava je krenula od 1.09. medutim ja radim od 18.08., jel imam pravo dobiti novac za ta dva tjedna koja sam radila bez prijave? nek mi netko pomogne i savjetuje me, jer ova okolina meduljudskih odnosa je koma..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužni ste raditi samo one poslove koju su vam navedeni u ugovoru o radu, ili sistematizaciji ako se ugovor na nju poziva. Pročitajte ugovor (pravilnik, sistematizaciju ili što već firma), imate opis poslova svog radnog mjesta i to je ono što morate obavljati i za što vam se plaća mora isplaćivati. Bilježite i sve prekovremene koje imate, a to s čuvanjem djece mi zaista nije jasno, čime vas on može natjerati da, ako sam dobro shvatila nakon posla odlazite kod šefa doma i čuvate mu djecu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ured i cijela firma su u kuci di zive, i jedan dan mi je doslovno naredio da ja moram cuvati djecu da gdje se ja spremam, a moje radno vrijeme je zavrsilo...ja sam odbila a kasnije je on pred svojom zenom poludio i bio ljut , kako sam ja to mogla tako , odbiti njegovu naredbu, i zauzeti cvrst stav..moj posao po ugovoru je administrativni sluzbenik odnosno tajnica..poblize receno, ali ja nisam dadilja niti sam se na to radno mj prijavila...pa je moje pitanje jesam li dobro odreagirala zauzevsi jasan stav da nisam nicije potrkalo i da nisam dadilja niti je to moja roditeljska ili bilo kakva druga odgovornost da ja njima cuvam djecu..? mislim da nije, zapravo znam..i sad radi te moje reakcije je doslo do potpune neterpeljivosti izmedu sefa i mene jer ja ne dopustam da se od mene radi idiota, i da me se smatra kao neku glupu neobrazovanu osobu koja nema soli u glavi..takva je naime bila bivsa tajnica, koju je vozao kako je htio, zapravo sa njome je i ljubovao, ja sam nova i takve stvari si ne dopustam, imam svoj stav sto je ocito za tog covjeka porazavajuce i ne znam sto da jedna zena kad se o njemu radi zauzima pred njime svoj stav, da je pametna.da ga odbije i da mu se suprotstavlja.to ne moze podnijeti, jer je bivsa tajnica bila totalno glupa..pa eto...jesam li dobro se postavila?i sta mi je za ubuduce ciniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija