Jump to content

pomoć


liliana1111

Preporučene objave

Suprug je od 91. pripadnik 160. Osj.brig. Od samog početka obnaša dužnost četnog skladištara.Odlukom Zapovjedništva I Bojne biva upućen u Časnički centar-Zgb. na tečaj časnika Intendantske službe koji uspješno završava.Potom mu se povjerava i dužnost vozača,kurira Zapovjedništva te glavnog intendanta satnije.Isto obavlja do demobilizacije 31.07.92. Nakon toga odlazi u 10. Dom. pukovniju gdeje obavlja dužnost zapovjednika intendantske desetine.Od 1.06.93. razrješava se te dužnosti zbog potreba u postrojbi(pješadija).

S obzirom da je dužnosti,gore navedene, obavljao duže od 6mj. nije li imao pravo isto koristiti kod izračuna mirovine.

Umirovljen je u siječnju 2005.Invalidska mir.HRVI 20%, 80% civilna, opća,nema omjera rat-mir./kumulirana mir/.

Molim odgovor,hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdravljam Vas i zahvaljujem na odgovoru.

Ja sam uputila dopis u Min. obrane, ljudski resursi sa zahtjevom za potvrdu o činu i ustrojbenom mjestu, no dobila sam potvdu da nema čin,ustrojbeno mjesto:vojnik.Tako mu je i obračunata mirovina.

Po nekim saznanjima trebali su mu uzeti u obzir dužnosti koje je obavljao.Neznam kako i gdje tražiti potvrdu pa ići na obnovu postupka. Dokumenti koje posjedujemo; Uvjerenje o završenom tečaju Časnika intendantske službe i Zapovjed kojom se razrješava dužnosti intendanta po ukazanim potrebama u postrojbi/pješadija/.

Dali pokušati s tim otći u Ured za obranu -Vukovar?

Hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

liliana1111 je napisao:

....

Ja sam uputila dopis u Min. obrane, ljudski resursi sa zahtjevom za potvrdu o činu i ustrojbenom mjestu, no dobila sam potvdu da nema čin,ustrojbeno mjesto:vojnik.Tako mu je i obračunata mirovina....

Po nekim saznanjima trebali su mu uzeti u obzir dužnosti koje je obavljao

 

Potvrda koju ste dobili od MORH-a je i biti će meritorna za HZMO ako budete išta pokretali u svezi mirovine. Iz podataka koje ste naveli razvidno je da je umirovljen kao pričuva i to sa zadnjom dužnošću vojnik, te nemate nikakve šanse da promjenite iznos mirovne temeljem obnašanja bilo koje dužnosti (koje ste navodili...) osim ako dokažete da je uzrok invalidnosti - nesposobnosti za rad nastao kad je obnašao tu i tu dužnost. To možete dokazati medicinskom dokumentacijom (dokumentacijom iz tog vremena kao i nakon toga, ako dokazuje uzročno-posljedičnu vezu obnašanja dužnosti i nastanka invalidnosti...) i potvrdom od MORH-a o obnašanju te dužnost u tom razdoblju ( potvrda Ureda za obranu je dostatna - ne mora biti od Personalne službe MORH-a,...). Normalna stvar ostaje i "problem" ( ili problem...) vaše navode i argumentaciju treba prihvatiti i vještak HZMO (medicinska dokumentacija, potvrde...).

 

liliana1111 je napisao:

....

Po nekim saznanjima trebali su mu uzeti u obzir dužnosti koje je obavljao...

 

Ne znam koja su to saznanja (izvor, argumenti, ...) ali bez onoga što navedoh ja ne bih niti pokušao išta kod HZMO-a (ovo ja ne bih, mislim da ja sam sebi ...) jer sve drugo je gubljenje vremena i živaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija