Jump to content

alimentacija


spiderman2

Preporučene objave

Da! Naravno! Morate otići na Sud i predati "Prijedlog za smanjivanje zakonske obveze za uzdržavanje djeteta određena pravomoćnim rješenjem Suda". U tom slučaju potrebno je opisati u prijedlogu okolnosti zbog čega tražite izmjenu pravomoćne presude o visini uzdržavanja i podastrijeti pismene dokaze o Vašim primanjima i izvod iz matice knjige rođenih vašeg novorođenog djeteta. Sud taj "Prijedlog" i ne mora prihvatiti, ako nađe okolnosti zbog čega bi se osporio ovaj zahtjev! Pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može se podnijeti, hoće li se i dobiti traženi rezultat ovisi o dosadašnjem iznosu kojim su djeca uzdržavana plus za glede mogućnosti osobe koja je dužna uzdržavati se uzima u obzir: "njezino imovinsko stanje, sva njezina primanja i stvarne mogućnosti stjecanja povećane zarade, njezine vlastite potrebe i druge zakonske obveze uzdržavanja".

"Potrebe djeteta za uzdržavanje mogu se utvrditi i u povećanom iznosu, ako je to u skladu s povećanim mogućnostima roditelja koji ima obvezu plaćanja uzdržavanja, odnosno u skladu s povećanim potrebama djeteta." K tome, "ako je obveznik uzdržavanja dužan uzdržavati više djece u skladu s ovim Zakonom, obveza uzdržavanja može biti određena i u manjem iznosu od onoga u stavku 4. ovoga članka, ali tako da ne bude manja od jedne polovice iznosa iz toga stavka".

 

Pa sve to skupa plus-minus...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svima

 

molim vas da mi odgovorite koliko bi supruga mogla plačati

alimentaciju za dijete staro 5 god.njegovi troškovi su prosječni za dijete takve dobi,a ona ima plaću između7300 kn i 8000kn.

znam da mi nitko ne može dati točan odgovor na lipu ali onako iz vaših iskustva i vašeg mišljenja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija