Jump to content

molimo za diskreciju i za pomoć


ussfaragot

Preporučene objave

živimo u kući koja je izgrađjena oko1982 ili 83 godine. Kuća nema građevinsku dozvolu ni bilo kakve papire,nije ucrtana u kaqtastar i službeno nema kućni broj. Na istom dvorištu se nalazi kuća koja već dugo ne koristi za ništa jer je u raspadnom stanju. Ta kuća ima građevinsku dozvolu i ucrtana je u katastru. Jednostavno neznamo kako da krenemo od nekuda i gdje da se raspitamo o svom problemu bez posljedica. Molim vas da nam kažete kako da dobijemo građevinsku dozvolu i ostale potrebne papire!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prva stvar koju morate znati i definirati je na kojoj se katastarskoj čestici nalazi ta Vaša novogradnja. Ako ste sigurni da znate na kojoj se čestici nalazi onda možete u katastru podići kopiju katastarskog plana na kojoj će se vidjeti postojeća evidentirana građevina. Ista ta kopija plana poslužiti će Vam u uredu za graditeljstvo gdje ćete se raspitati za mogućnost legalizacije Vaše novogradnje. S time da ako niste sigurni na kojoj se čestici novogradnja nalazi morati ćete angažirati geodetu da napravi snimak stvarnog stanja i identificira na kojoj se čestici novogradnja nalazi.

Dakle za prvu fazu utvrdite na kojoj se čestici nalazi, raspitajte se u uredu za graditeljstvo da li se na toj čestici može graditi i što i da li taj Vaš novi objekat zadovoljava te uvjete. Oni će Vas dalje uputiti što Vam je činiti. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija