kaia objavljeno: 3. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 3. listopad 2008. Bok! Mlada sam majka koja treba savjet. Dečko i ja dobili smo djevojčicu prije 4 mjeseca. Živjeli smo kod njega, no pošto su me on i njegova majka fizički i psihički maltretirali odlučila sam otići i sad živim s djetetom kod mojih roditelja. On dolazi u našu kuću, pripit i pun prijetnji. Makar ga i nije baš briga za dijete što je i dokazao kad smo živjeli skupa, odlučio je zatražiti skrbništvo. Da li mi netko može reći što sad slijedi? Kako izgleda taj sudski proces i što mogu očekivati? Bila bih veoma zahvalna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
canis odgovoreno: 4. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 4. listopad 2008. Ne može tražiti skrb nad djetetom,jer su oboje roditelja skrbnici. To znači da bez obzira da li su roditelji u braku i žive zajedno ili nikada nisu bili u braku i ne žive zajedno, postoji zajednička roditeljska skrb nad malodobnim djetetom. Otac djeteta je vjerojatno pokrenuo izvanparnični sudski postupak u kojem traži da dijete nastavi živjeti s njim,a skrb roditelja ostaje zajednička.Takav postupak se pokreće podnošenjem zahtjeva sudu. Sud će sazvati ročište,saslušat će obje stranke (vas i njega),,vjerojatno će tražiti mišljenje i obradu CZSS,te će na osnovi toga donijeti odluku s kojim će roditeljem dijete nastaviti živjeti,uz pravo djeteta na susrete i druženje s drugim roditeljem. Roditeljska skrb je uvjek zajednička osim u slučaju kada jednom od roditelja ista nije oduzeta temeljem čl.114 Obiteljskog zakona ili kad se radi o slučajevima iz čl.99.st 2.Obiteljskog zakona (samo jedan roditelj skrbi o djetetu ako je drugi umro, proglašen umrlim, lišen roditeljske skrbi, lišen potpuno poslovne sposobnosti, djelomice lišen poslovne sposobnosti u odnosu na roditeljsku skrb ili je spriječen) Roditeljsku skrb nad malodobnim djetetom roditelji izvršavaju zajedno,sporazumno i ravnopravno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kaia odgovoreno: 10. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2008. hvala:) Imam još par pitanja, pa bih bila veoma zahvalna na pomoći. Kako izgleda ta obrada CZSS-a? Što mogu očekivati? Kolike su šanse da beba živi s njim? Što se gleda pri odlučivanju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tajna odgovoreno: 11. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2008. Velika!Djete od 4 mjeseca! A centar ? Sto manje s njima imajte posla ak je tako moguce!!!!!!!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.