Jump to content

Video nadzor na ulazu u stan


Mimi5432

Preporučene objave

O ovoj temi se na forumu već pisalo, ali nisam nigdje na internetu našao informacije o konkretno ovakvom slučaju. Znamo kako hrvatski propisi definiraju neovlašteno snimanje, koje su obveze oko isticanja natpisa "Prostor je pod video nadzorom" i općenito o snimanju na vlastitom posjedu i javnom mjestu.

 

Ali... Ukoliko vlasnik stana u stambenoj zgradi želi ispred svojih ulaznih vrata montirati CCTV nadzornu kameru u svrhu svoje osobne zaštite, nije bitno koristi li se taj stan u privatne ili poslovne svrhe, koja su njegova prava i što zakon o tome kaže? Suvlasnici su načelno suglasni s time da ja ugradim video nadzor, ali nekolicina njih za to ne želi ni čuti i prijete tužbom. Ja tom kamerom ne snimam ništa drugo osim svojih ulaznih vrata i 4 kvadrata stubišta. Oni tvrde da je stubište zajednički dio zgrade i da ja to ne mogu snimati. Lijepo bih molio nekoga za savjet o tome što je zapravo stubište, javni prostor, zajedničko vlasništvo ili nešto treće. I što mi je činiti ako ne uspijem ishoditi njihov pristanak što je malo vjerojatno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije stvar u tome tko kupuje kameru - to je jasno - kupuje je onaj tko će vršiti nadzor. Problem je u tome da li ima pravo narušavati privatnost prostora koji je zajednički ( u suvlasništvu).

 

Inače sumnjam da će netko ići tužbom zato što netko snima prostor ispred svog stana/ured. Taj bi stvarno trebao biti pacijent i imati viška novca u džepu za parničenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija