Jump to content

hitno molim pomoć


wilmaF

Preporučene objave

U slučaju samoubojstva zbog toga što me je osoba namjerno uništila financijski (velika novčana prijevara) i psihički, radi stjecanja materijalne koristi, da li ta osoba odgovara kazneno zbog moje smrti, jer ću u pismu navesti razlog što mi je radio, kako me je prevario da sam ostala bez sredstava za život, i ta pisma ću ostaviti za policiju, te poslati svim tv postajama i dnevnom tisku. Radi se o psihopatu, patološkom lažljivcu i profesionalnom varalici. Pokušala sam ga prijaviti policiji, rekli su da ga moram privatno tužiti jer me nije prisilio na ništa. Međutim, on je smišljeno, sa lažnim predstavljanjem i prljavim lažima izvlačio novac od mene dok me nije doveo do konačnog financijskog kraha. Ja nemam više od čega živjeti. Hoće li psihopat odgovarati za moju smrt?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poticanje na samoubojstvo jest kazneno djelo.U sudskoj praksi ima primjera da su neki osuđeni za to, ali malo. Ali - tu ima puno ali.

 

Nije dovoljno da netko nekoga dovede na rub samoubojstva, nego se to pred sudom i mora moći dokazati, a to je teško.

 

Sama predsmrtna izjava uništene osobe ne mora biti dovoljna za to. Naime, po prirodi stvari može se pretpostaviti da osoba koja se odlučuje na tako očajnički čin vjerojatno nije sasvim pri sebi. To smanjuje vrijednost njene izjave kao dokaza. Potrebni su i drugi dokazi, i svjedoci.

 

Ako se i dokaže krivnja, mučitelju prijeti kazna do 3 godine zatvora. Može dobiti i manje. Dakle, na slobodi će biti, zbog prijevremenog izlaska, već i za 2 godine, pa i manje. Ako vješto sakrije oteto, nakon toga će uživati u tome, a nitko ga više neće moći progoniti jer je jedina osoba koja bi to mogla mrtva.

 

Složit ćete se da 2-3 godine nisu ni približno dovoljna kazna za djelo koje bi se adekvatno moglo kazniti samo boravkom u paklu.

 

Samoubojstvom biste svom mučitelju učinili veliku uslugu. štoviše, omogućili biste mu da pronađe novu žrtvu i ponovi svoju igru.

 

Vjerujem da ste na rubu psihičkih snaga, što je potpuno razumljivo, i da se u ovom trenutku više ne možete boriti. Ali nemojte odustati. Potražite stručnu psihološku pomoć i pomoć od nekih udruga koje Vam mogu pomoći da branite svoje interese dok sami ponovno stanete na noge.

 

Situacija ne mora biti bezizgledna kako se to čini. Osim toga, kad god se borite - ne borite se sami za sebem nego i za druge.

 

Nažalost, slabo se razumijem u te udruge, pa molim one koji u tom pogledu mogu pomoći da se oglase.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, ali nije mi potrebna psihička pomoć. Osoba koja me je uništila je psihopat, dakle psihički poremećen, ne ja. Ja sam ostala bez sredstava za život i nemam od čega živjeti. Ono što pokušavam pronaći, je netko tko će otkupiti dug od varalice, i ganjati ga zbog tog novca, to je jedini izlaz, jer varalica je slabić i kukavica i smoći će novac kako god zna i umije samo da se spasi. Tražim već mjesecima ali bez uspjeha, jer ja ne živim u Zagrebu a varalica živi. Gdje da u Zagrebu nađem nekog takvog, da otkupi dug? Vjeruje, to je jedini izlaz i na to se usmjeravam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih vam predložila jedno cjelovito rješenje koje je,složit ćete se sa mnom,kudikamo po Vas bolje nego da se ubijete. Mislim,od vaše smrti nitko nema ništa,a pogotovo ne vi.

 

Vi trebate: Povrat sredstava-to je malo teži skučaj. No,ono što mene ovdje zaokupljuje jest da vi ostvarite zaštitu svojih ljudskih prva u ovome slučaju.

za početak-obavijestite neke lokalne novine.Zatim otiđite u neku žensku udrugu-opremljeni su sa pravnicima i psiholozima-isključivo radi Vašeg osjećaja sigurnosti (ovo vam savjetujem i kao pravnik,i kao žena).

E kad ste na tim segmentima pokriveni-idete n sud. POtrebno je dokazati koliko dugo i na koi način ste financijiski iskorištavani.

I za kraj ,jedan mali savjet-umjesto razbijanja glave samoubojstvom -iskoristite svoju ljutnju i ogorčenost u malo razumnije svrhe-nakraju krajev pomoći ćete samoj sebi.

Glavu gore i pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je - inače sasvim normalan - čovjek u velikim teškoćama, potrebna mu je psihološka podrška. Za nekog tko razmišlja o samoubojstvu, prilično je vjerojatno da je izložen velikim psihičkim naporima i da mu to treba.

 

Psihički bolesnom čovjeku (psihopatu) ne treba psihološka pomoć nego liječenje.

 

To su vrlo različite stvari.

 

Psiholog Vam može pomoći ne samo da budete jači, nego Vas i poučiti o ponašanju s psihopatom.

 

Imate nekoliko adresa koje pružaju pomoć telefonom ili ih možete kontaktirati e-mailom. Jedna je ova

 

http://www.tesa.hr/cms_categories.asp?catID=4

 

Nemam nikakvog osobnog iskustva s njima. Kontaktirajte ih, ako Vam počnu ići na živce, uvijek možete spustiti slušalicu :-D

 

Što se tiče pravne strane problema, policajci nisu kvalificirani da Vas savjetuju u pogledu Vaših pravnih odnosa, jer se time ne bave. Njima je važno da prepoznaju da li nešto spada izravno pod kazneni zakon i zahtijeva njihovu intervenciju ili ne.

 

Niste dali dovoljno detalja, ali ako se radi o lihvarenju, postoji mogućnost pobijanja ugovora. Ako se radi o nečem drugom, također postoje mogućnosti, ali Vam za to treba stručna pravna pomoć.

 

Što se tiče otkupa dugova, niti oni koji te stvari rade na rubu zakona neće to uzeti ako dugovanje nije u pravnom smislu jasno. A imati posla s većinom od njih bi Vas moglo više koštati nego ovo što ste doživjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija