AleaLei objavljeno: 8. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 8. listopad 2008. Rođena sam znakovite 71.godine u Hrvatskoj,majka hrvatica i katolkinja,otac srbin i katolik koji je čak prije mene dobio domovnicu.Te godine potpisao je sebe i moju majku,za što imam i dokaz, da su oboje suglasni sa upisom srpskog državljanstva u matični list.Kad sam to pokušala riješit u matičnom uredu su mi se rugali i smijali,rekli mi neka si tužim pokojnog oca zbog toga.Znači,otac je potpisao oboje što je odobrio tadašnji matičar,rođena sam u HR,imam domovnicu,katolik sam,a u rubrici državljanstvo piše srpsko.Trebam se udati za hrvatskog branitelja i iz poštovanja prema njemu želim da mi piše hrvatsko državljanstvo jer sam hrvatica i žrtva inata službenika matičnog ureda.Jednom mi je službenica htjela pokidat domovnicu.U MUP-u i na sudu su mi rekli da ne mogu to promijenit ali ja znam da postoji način samo neznam točno kako.Nešto kao zahtjev za ispis iz srpskog državljanstva,nisam sigurna.Molim vas za savjet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Raulisimo odgovoreno: 8. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2008. Sam da razjasnimo 1 stvar - državljanstvo je jedna stvar, a narodnost (nacionalnost) druga. Iz onog što si napisala nisam siguran da li imas srp državljanstvo ili narodnost...ako imaš u maticu upisanu srp narodnost to se mijenja u postupku pred matičarom, a za državljanstvo ćeš morati ić u 2 postupka (1 pred matičnom državom, 2 pred hrv tijelima)...e pa sad vidi kako ćeš! Neka zauvijek živi hrvatska neovisnost!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
AleaLei odgovoreno: 8. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2008. Piše mi državljanstvo srpsko,a rođena u HR.Hrvatsko državljanstvo stečeno ¨92.i tada dobila domovnicu.Pa kome da se obratim za pomoć kad sam napisala kako su mi se narugali u matičnom?Očajna sam.Kome da pišem?Kome da se žalim? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
AleaLei odgovoreno: 8. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2008. Našla sve,hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.