ejovrh objavljeno: 9. listopad 2008. objavljeno: 9. listopad 2008. Pregledao sam prethodne teme, ali nisam pronašao ono što mene interesira i zato otvaram novu temu. Moja situacija je slijedeća. Nakon smrti mog djeda provedena je ostavinska rasprava prema kojoj je njegova kuća podjeljena između njegove dvoje djece, moje mame i njezinog brata i to tako a je ona dobila prizemlje kuće, a on kat. U međuvremenu moj stric je umro te su ga naslijedili njegova žena i djeca. Ništa od tih ostavinskih postupaka nije upisano u zemljišne knjige te je po zemljišnim knjigama vlasnik moj pokojni djed. S obzirom da imamo određenih problema sa strinom i ja planiram početi živjeti u toj kući sa svojom curom htio bih da upišem u zemljišne knjige vlasništvo koje imam moja mama. Zanima kako se to radi. Kako da ja sa pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju upišem mamino vlasništvo nad djelom kuće. Druga stvar koja me zanima je da li je činjenica što je u samom rješenju o nasljeđivanju određeno da moja mama dobiva prizemlje kuće, a njezin brat kat dovoljno da se kuća etažira ili je potrebno sklapati poseban sporazum o etažiranju? Hvala vam na odgovorima. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.