Jump to content

Voznja pod utjecajem alkohola - kamate na novcanu kaznu


mislav09

Preporučene objave

Postovanje i lijep pozdrav korisnicima ovog foruma.

 

6. lipnja ove godine zaustavila me je prometna policija, testirala me na alkohol. Napuhao sam 1,2 promila uz odstupanje 10% sto je 1,1 promila. Imao sam rok od 8 dana da platim novcanu kaznu i/ili da se zalim. Nisam ucinio ni jedno ni drugo. Kao mlad i neiskusan vozac, jednostavno sam mislio da nemam nikakvih argumenata za zalbu, sve je jasno, vozio sam pod utjecajem alkohola i nemam se pravo buniti. Kao secer na kraju naplatili su mi i dodatnih 500kn jer sam vozio iza 23 sata (zaustavili su me oko pola 1).

Prosla su 4 mjeseca od nemilog dogadjaja, ja jos kaznu nisam platio. Student sam, nemam prihoda, studiram u sloveniji bez ikakvih studentskih prava. Situacija mi nije bas najblistavija. Zanima me da li postoje (i kolike su) kamate na kaznu od 2500kn (2000kn alkohol, 500kn voznja nakon 23)?

Da li ima smisla da jos odugovlacim s placanjem ili da se zaduzujem i placam ionako visoku kaznu?

 

Molim vas pomozite mi. Znam da u startu nisam smio sjest u autu ako sam pio al za sve postoji prvi put, pa i za to da me prvi put (ikada odkad vozim) zaustavi policija i da napusem.

 

Mislav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Zatvorsku kaznu si ni u kojem slucaju ne mogu priustiti. Da li mi mozete poblize objasniti u kojem slucaju stupa zatvorska kazna? Da li postoji trenutak u kojem necu vise imati izbor placanja vec samo zatvorske kazne? Da li cu dobiti ikakvo upozorenje prije nego stupi neka rigoroznija kazna na snagu?

 

Hvala jos jednom.

Mislav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o svemu će vas upoznati djelatnici granične policije kad im ekran monitora pocrveni radi prisustva osobe iz potražnih registara. da bi izbjegli neugodne situacije na graničnom prijelazu i zapriječavanja izlaska, obratite se nadležnoj policijskoj postaji. u svakom trenutku se zatvorska kazna može zamjeniti plaćanjem novčane kazne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija