Jump to content

Državna služba i nekažnjavanje


Lendsir

Preporučene objave

Molim brzi odgovor.

Na testiranju za daktilografa na policiji postigla sam najbolji rezlultat, pozvali su me da ispunim još neke obrasce te je sljedila provjera kod kuće.

Sad ima jedan problem, imala sam saobraćajnu nesreću sa lako ozljeđenom osobom, išla je prekršajna prijava, dobila sam rješenje da smo recimo oba dvije krive, ja platila kaznu i njoj odštetu (ha, ha), i život ide dalje.

E sad počinju problemi, zovu me iz policije da donesem rješnje (nema problema), zanima me da li me mogu diskvalificirati zbog toga i ja ostati bez toliko željenog posla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar baš nitko nezna ništa.

Mislim da me mogu diskfalificirati, jer kao nisam to navela u upitniku.

Nisam ni znala da treba proći pet godina od rješenje da onda to ne vrijedi, a u upitniku nije bilo pitanje da li sam imala prekršaj nego da li se protiv mene vodi kakav postupak ( očito se još vodi iako je prošlo 2,5 godine).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim toga, zar niste morali pri javljanju na natječaj priložiti i potvrdu da se protiv vas ne vodi nikakav postupak? Pa ako ste ju dobili...hm....mene je uvijek zanimalo da li je zbilja tako da je to prepreka pri zapošljavanju, to ako se vodi postupak jer naime znam za činjenicu da je protiv poslovođe u tvrki u kojoj sam radila vodio postupak vezano uz zaštitu na radu koji je pokrenuo inspektorat i da je on u tijeku svega toga otišao u državnu službu. Još se točno zna da je postupak završio tako da je dobio novčanu kaznu i on i poslodavac i to nakon što je već radio u državnoj službi. OK, ovo da je dobil kaznu primite s rezervom jer se temelji na rekla-kazala, ali da je bil postupak to znam, i da je trajal dok je on već bil na novom poslu. Da li je sad to to što kaže moses, da se odnosi samo na kaznene postupke, a u ovom slučaju je bio prekršajni, ili? I zar se zbilja protiv nikog tko se zaposlio u državnoj službi nije vodio nikakav postupak, s obzirom da živimo u doba neplaćanja računa, brzih vožnji i sl.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) kak znaš da si postigla najbolji rezultat na testiranju?

2) ha, ha, život zaista teče dalje, no činjenica koju navodiš, da si platila štetu i kaznu govori nešto drugo, a ne ono kako olako interpretiraš taj štetni događaj sa "lakom" tjelesnom ozljedom

3) zbog toga te ne mogu "diskvalificirati", ali svakako mogu uzeti u obzir tu činjenicu uspoređujući te sa drugim kandidatima za taj posao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija