Jump to content

Prodaja suvlasničkog dijela


Hanah

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima,

posebno onome/onima koji mi mogu dati korisne savjete i upute.

Prodajem svoj suvlasnički dio kuće 1/2 udjela koji sam darovnim ugovorom dobila od oca. Prodajem ga sestrični koja je vlasnik druge 1/2 koje joj je pripalo nakon ostavinske rasprave nakon smrti njenog oca. Buduci da nekretnina ima teret (ns teretnom listu - C stoji..."upisuje se pravo zaloga na ... u iznosu...time da taj iznos podlijeze revalorizaciji za korist te i te firme". Zanima koje bi kondicije bilo vazno staviti klauzulu Ugovora u tom smislu? Odnosno, ja ne zelim imati nista s tim teretom.

Nadalje, u klauzulu bih stavila da prodavatelj nakon sto je isplacen u cijelosti nema nikakvih potrazivanja prema kupcu, ali takodjer da kupac nema nikakvih potrazivanja prema prodavatelju, ali ni prema prijasnjem vlasniku (to mi je vazno da se ne bi sestricna sjetila potrazivati novac od mog oca buduci da je polovicu iznosa za tu istu nekretninu sestricnin otac platio mom ocu prije smrti, ali bez ikakvih ovjerenih papira i ugovora).

Ugovor ce na trazenje sestricne sastavljati Javni biljeznik, ali bih ja zeljela dodati svoje kondicije, zlu ne trebalo i poucena iskustvima... Molim vas za odgovor i savjete sto je jos dobro staviti u Ugovor. Unaprijed puno hvala. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija