Jump to content

iznos mirovine nakon profesionalne nesposobnosti


amigos

Preporučene objave

još sam DVO sve od 91.g. branitelj sam, imam ratnu invalidnost (stalno) 20%, te imam povredu na radu i od iste 20 % invalidnost (pao na motoričkim pripremema prije par godina, operacija zgloba i td.)

 

čuo sam od jednog odvjetnika koji se bavi osiguranjima i sl. da bi me moj doktor trebao uputiti na procjenu preostale radne sposobnosti i komisija donijeti rješenje da nisam više sposoban za obavljanje dužnosti (obzirom da sam još DVO)jer ne mogu u potpunosti obavljati sužbu (jer se pod obavezno traži motoričke provjere u službi svake godine 2 puta a moja noga nije više u funkciji da to provodim).

 

s tim rješenjem odlazim navodno u mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti...

 

nakon toga odvjetnik bi tražio da mi se u mirovini koja bi bila mala (vjerojatno) isplaćuje razlika do pune plaće za radno mjesto koje sam obavljao do odlaska u mirovinu, sve do starosne mirovine (65. godine života, sada imam 37 godina) jer se nisam svojom voljom povrijedio nego zbog potrebe posla.

 

odvjetnik kaže da takve slučajeve uspješno rješava za ljude iz civilstva, ali nije imao slučajeve iz MORH-a pa nezna sigurno dali i iz vojske takva shema pije vode (on smatra da bi trebalo biti isto).

 

molim ako netko zna sa sigurnošću dali ovo prolazi i za moj slučaj neka me uputi što činiti jer ako ovo prolazi odmah idem u penziju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija