kronja88 objavljeno: 6. studeni 2008. Dijeli objavljeno: 6. studeni 2008. pozdrav svima, molim za malo pomoci.. Radim u Madjarskoj firmi koja ima podruznicu u Hrvatskoj, ugovor o radu imam s firmom u Hrvatskoj. Od Madjarske matice duzim samo sluzbenu kreditnu karticu,a sve ostalo se vodi u HR-u,e sad posto ce vjerojatno doci do raskida ugovora,(firma u HR-u pred gasenjem) a duzni su mi cca 1200E(koje oni spore).Kako pravno stojim,ako dug naplatim putem kreditne kartice u robi tj. moze li me Madjarska matica tuzit?S Madjarima imam samo papir o preuzimanju kartice, nikakav ugovor nas ne veze, a u ugovoru u radu(HR) kartica se nigdje ne spominje. hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 7. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2008. Terećenje poslodavca za neisplaćenu plaću možete vršiti obrativši se Inspektoratu rada u Vašem mjestu.Kažete da Vam oni dug osporavaju.Imate li kakav dokaz da je nešto ostalo neplaćeno,da li je na isplatnoj listi obračunat jedan iznos a isplaćen drugi? Kreditnom karticom poduzeća ne možete sami sebi isplatiti neto plaću niti u novčanom iznosu,niti u robi bez odobrenja poslodavca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kronja88 odgovoreno: 7. studeni 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2008. ultra je napisao: Terećenje poslodavca za neisplaćenu plaću možete vršiti obrativši se Inspektoratu rada u Vašem mjestu.Kažete da Vam oni dug osporavaju.Imate li kakav dokaz da je nešto ostalo neplaćeno,da li je na isplatnoj listi obračunat jedan iznos a isplaćen drugi? Kreditnom karticom poduzeća ne možete sami sebi isplatiti neto plaću niti u novčanom iznosu,niti u robi bez odobrenja poslodavca. znam razmisljao sam o tome, ali u biti duzna mi je firma u Madjarskoj(preljevanje iz supljeg u prazno) e sad posto je kreditna kartica na ime firme u Madjarskoj, a s njome pravno nemam nista, jeli mogu kako "zlouporabit" karticu da bi namirio trazbinu, a da me zakonski ne mogu gonit. firma u Hrvatskoj se gasi oko lipnja 2009, tako da cu vjerojatno zavrsit na burzi i bez 1200E Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 7. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2008. nažalost,nažalost ne!korištenje pravovaljane kartice,gdje god da ste ili čija god da je uvijek ostavlja pisani trag, pa tako i vama mogu ući u trag.nemojte se "igrati" s tim da si ne bi napravili veću štetu od neisplaćenih 1.200,00 eura. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.