Jump to content

sporazumna rastava i neke nejasnoće nakon


bluesplit

Preporučene objave

Sa suprugom sam se sporazumno rastavio prije nekih mjesec dana i ostali smo u dobrim odnosima. Ona je jos prije potpisala izjavu ispisanu na racunalu te ovjerenu u Javnog biljeznika kako nece traziti nista od nekretnina i pokretnina, dok sam ja morao napisati izjavu na racunalu da stan ostavljam svom djetetu nakon napunjenih 18. godina.

E sad imam nekoliko pitanja. Stan je pod hipotekom banke jer smo ga kupili na kredit. Vlasnicki list glasi na ime banke te na mene kao vlasnika po zavrsetku kredita, dok kredit glasi na moju suprugu i ja ga isplacujem vec godinu i pol dana. Dogovoreno je usmeno da ja nastavljam isplacivati kredit do kraja (jos 9 godina).

Nadalje, imam automobil koji glasi na suprugu a kojeg je ona meni ostavila u toj izjavi.

Zanima me slijedece:

1) Jesu li dokazne uplatnice od banke koje glase na suprugino ime a moj je potpis na svakoj

2) Vjerovatno ce ona promjeniti prezime pa me zanima kako se rjesavaju dokumenti od auta (auto i ne treba biti na moje ime)

3) Da li mogu promjeniti svoju izjavu da ostavljam stan djetetu jer bi htio da glasi da mu ga ostavljam nakon svoje smrti, mozda oporukom, testamentom, sto je vazeci dokument od toga a da ona to ne zna jer bi pravila problem te samim tim sto ima tu moju izjavu ispisanu na racunalu sa mojim potpisom ovjerenu u javnog biljeznika.

 

Zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija