Jump to content

Ročište vezano na alimentaciju - što me čeka?


Samohrana-Petra

Preporučene objave

Uskoro bude održano prov ročište vezano na moju tužbu radi uzdržavanja. Zanima me što me očekuje :misli: , tj. da li ja imam pravo izložiti svoje neko mišljenje i o dosadašnjim postupcima oca djeteta, ili samo sutkinja rešeta pitanjima....i koliko uopće imam vremena za svoje izlaganje, da li je vremenski ograničeno?

 

Hvala na odgovorima :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutkinja će Vam sigurno postavljati pitanja, a ispitivati Vas može i otac djeteta ili njegov odvjetnik. cilj suda je da utvrdi činjenično stanje kako bi se mogla donjeti pravedna odluka, a ne Vaše ili njegovo mišljenje, stoga Vam se lako može desiti da Vas naprosto prekinu u pokušajima iznošenja istog. pitat će Vas o visini Vaših prihoda, kao što će i njega o njegovima, te će tražiti dokaze za iste (to mogu biti platne liste, porezne kartice, za vlasnike poduzeća i godišnja bilanca i prijava poreza na prihod). moguće je da sutkinja neće dozvoliti da se raspravlja o ičem drugom, ali svejedno Vam preporučujem da stavite na papir sve što želite reći, zapišite redom sve očeve postupke za koje smatrate da nisu u redu, a ukoliko je i CZSS imao nekih primjedbi na oca, navedite i to. papir ponesite sa sobom na sud i koristite ga kao podsjetnik. oca nemojte blatiti, nemojte si dozvoliti da Vas ponesu emocije (pogotovo ukoliko će suprotna strana iznositi neistine), nemojte iznositi stvari koje ne možete dokazati, nego se hladne glave, smireno, držite isključivo činjenica. vrijeme za izlaganje Vam nitko neće ograničavati, ali pazite da se ne izgubite u priči - na pitanja odgovarajte kratkim i jasnim rečenicama. još jednom, hladna glava je ključna. emocije ostavite doma pod jastukom ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija