Jump to content

šta da radim stećaj ili likvidacija**?


pingvin

Preporučene objave

moja tkz. firma nas (ja ,supruga i uskoro troje djece)evo 5 god. držala na vodi ,jedva ali nismo zahtjevni pa se moglo.

sad kad dolazi treče dijete a posao je spao na skoro pa ništa dok su potraživanja velika ,bi najrađe zatvorili što prije to bolje.

likvidacija traje 18 mjeseci dok stečajni postupak košta tri puta više nego mi imamo,živimo ispod svih prosjeka sa stalnim strahom od pustih računa.

tvrka nema (još)nikakvih dugovanja osim pozajmice samom sebi.

kako????? zatvoriti ovu katastrofu, jer nemamo skoro pa za kruh u lijepoj našoj u kojoj je prosjek plača kažu oko5000 kn

hitno. hitno , hitno

:vrti::vrti::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čitao sam več ali par nejasnoča su još uvjek tu:

dali kad najavim likvidaciju (01.01.2009)i sebi kao jedinom članu društva dam otkaz (31.12.2008) moram plačati neke prihode (mir. i zdrav.) sljedečih 18 mjeseci koliko traje likvidacija i kako je to kad bih najavio stečaj jer firma nema ni kn. na računu samo nekih 30000 kn u robi i oko 50000 kn pozajmica samom sebi koje sam tokom godina nakupio ne da prevarim državu nego da firma opstane u nadi da če kad tad krenuti posao da prehrani jednu malu obitelj(5 članova) a ni bake ni djeda niti ikog drugog ko bi nam event. pomogao. sad smo međutim u takom položaju da bi najrađe da me nema...

i sta je sa plačanjem poreza ako ni(sam) u sustavu pdv-a?

u sustavu sam 5 god. a ušao sam 01.01.2004 silom zakona sa nekih 50000 kn robe na koju sam platio pdv bez povrata i sad bi morao platiti još jednom??? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poduzeće je pravna osoba, vi ste fizička osoba,znači kad poduzeće (tj.vi)date otkaz fizičkoj osobi(sebi)ne morate više plaćati doprinose (HZZO,HZMO).Ako ste redovno uplaćivali doprinose možete sa svojim prosjekom plaće otići na HZZ, kako bi ostvarili novčanu naknadu nezaposlene osobe,(objašnjeno u temi:radno pravo).

 

Robu koja Vam je ostala prodajte da platite dobavljače ukoliko imate dugovanja prema njima ili prema državnom proračunu,ili je kompenzirajte ukoliko možete.Ne znam o kakvoj je robi riječ i da li se možda može vršiti otpis.

 

Ako nemate visokih prihoda u 2008.na koje biste morali platiti porez na dobit,oprihodujte pozajmice (odlukom direktora,tj.Vas).

 

Ukoliko ste u procesu likvidacije ne plaćate nikakve poreze (osim onih koji su Vam ostali neplaćeni)ali imate obvezu da i dalje podnosite sva izvješća do okončanja.TSI-POD,GFI...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija