Jump to content

Ovrha nakon 10 godina!


WILLOWica

Preporučene objave

Pozdrav! molim pomoc...

 

Dobila sam danas Prijedlog ovrhe 27.000€ za slucaj za koji sam mislila da je davno gotov... Prije 10 godina sam kao fizicka osoba kupila auto na leasing od banke sa sjedistem u Grazu. Auto je nakon cca 7 rata ukraden, i osiguranje je isplatilo iznos banci koji je manji od vrijednosti auta. Banka je tada ostatak iznosa od 13.400€ zahtjevala od mene da ga podmirim u cijelosti. Nisam to htjela podmiriti jer je bilo logicno da banka osigura auto u slucaju kradje. Ocito se desio propust banke prema osiguravateljskoj kuci i nije napravljena polica osiguranja koja je trebala pokriti cijeli iznos stete. Tada nisam bas previse shavacala o cemu se radi (bila sam jaaako mlada), ali receno mi je da Ugovori koje sam potpisala s njima nisu pravovaljani jer su bili na njemackom jeziku. I zaista, prije cca tri godine stigao je dopis od odvjetnika kojim me obavjestava da vise ne vodi taj slucaj. Nikada nisam bila na sudu vezano uz taj slucaj, a ovaj prijedlog ovrhe dobila sam od Javnog biljeznika i mogu napisati prigovor u roku 8 dana. Banka je na tih 13400€ zaracunala jos 14600€ zateznih kamata i ja se u cudu pitam koje osnove imaju da mi zaista to naplate i sto da radim s njima? Kao vjerodostojnu ispravu prilozili su izvod iz banke i po tom izvodu zele 27.000€! Da stvar bude kompliciranija, ne mogu naci dokumentaciju vezanu uz taj leasing i nemam pojma kod koga da trazim primjere tih ugovora jer naravno, auto je bio samo na moje ime, nikad ga nisam koristila. :place:

 

molim nekog iskusnog da mi da savjet....

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napiši prigovori predaj ga u roku od osam dana.

 

Prigovori da je nastupila zastara zahtjeva te da pobijaš ovrhu u cijelosti to u pogledu osnove i iznosa. Navedi i da su sew naplatili puutm osiguranja. Ako imaš odvjetnika ne bi bilo loše da to on to stručno napiše.

 

Mislim da oni pokušavaju naplatiti pa ako prođe prođe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija