Jump to content

za stvarno pravo


FIDUCIA

Preporučene objave

Neki dan sam u izlogu Narodnih novina ugledala knjigu, ostalo mi je u sjećanju da je žarko crvena i da je koštala preko 700kuna, Stvarno pravo. Pomislila sam da će mi trebati za pravosudni, ali kad sam s tolikom količinom novca došla nakon nekoliko dana, prodali su mi dvije knjige plavo-sive, kao 1. i 2. dio. Mene sada zapravo zanima imam li najnovije, najrecentnije knjige ili je ona prva knjiga, prodata, bila neko najnovije izdanje? Na ovima sivo-plavima piše da je izdanje lipanj 2007. Jel zna netko odgovor postoji li novija knjiga iz Stvarnog prava od tih i iz čega sada na faksu uče stvrano pravo (ako izuzmemo skripte)? Bila bih jako zahvalna na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga fiducija,

 

dvije knjige koje si kupila su Stvarno pravo, skupine autora na čelu s profesorom Gavellom.

Po mom skromnom mišljenju predstavljaju najbolje djelo s područja stvarnog prava u Hrvatskoj i sasvim sigurno literatura koju svaki pravnik treba imati na polici.

 

One su napisane prema najnovijem Zakonu i vlasništvu i drugim stvarnim pravima te Zakonu o zemljišnim knjigama i s te strane ne treba konzultirati zakonski tekst da bo se aktualizirale.

 

Al, ukoliko si to kupila s ciljem da iz toga spremaš pravosudni, budi jako oprezna. Ne znam koliko vremena za spremanje imaš ali pretpostavljam da se ono ne broji u godinama. Stoga, knjige su pre detaljne i ne možeš stići sve spremiti za pravosudni koristeći isključivo njih.

 

Moja je preporuka (a za par tjedana ćemo znati jer učinkovita) učiti prvenstveno po udžbeniku Vedriš Klarić i svakako proći sam zakonski tekst, naročito Zakona o zemljišnim knjigama koji je u Klariću šturo i nedovoljno obrađen.

 

Sretno!

 

T.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija