Jump to content

sudužnik u auto kreditu-nevjerojatano


rudavi

Preporučene objave

pozdrav svima

pošto se ovdje javljam očigledno je da trebam pomoć.

nastojaću biti što kraći i jasniji.

sudužnik sam u auto-kreditu iz 2004 godine,jasno ona nije plaćala kredit,banka se pokušala kod mene naplatiti ali nije uspjela(uspio sam se izvući sa admin.zabranama na svojoj plaći),otkazali su kredit,croatia kao osiguravatelj kredita u dva navrata šalje dopise da se kredit plati,normalno ništa,da bi prije dva mjeseca došla tužba sa općinskog građanskog suda,od strane zastupnika croatie,da ona kao dužnik i ja moramo to sve platiti,

do tu je sve jasno,a onda počinju nebuloze.

dao sam si truda i saznao: da je ona auto prodala 2004 g,sa originalnom knjižicom vozila,a ne sa duplikatom-znači knjižicu vozila nije predala u banku,iako u ugovoru stoji da ju mora predati u roku 15 dana pod prijetnjom otkaza kredita.

nadalje je drugi vlasnik prodao dalje i sada se auto nalazi još uvijek na ime trećeg vlasnika.

stupio sam u kontakt sa osobom čija firma"utjeruje"taj dug za croatiu i nju apsolutno ne zanima auto,to što je isti prodan-a nije smio biti,to što ona nije predala knjižicu vozila u banku,a morala je,pa bi kredit bio otkazan,banka bi zapljenila auto star dva tjedna i naplatila si skoro čitav kredit.

njezin odgovor meni je: čujte ja nemogu ići po auto kod treće osobe,jer ta osoba nema ništa sa kreditom,znate ljudi svašta rade,vi ste sudužnik i vi to morate platiti.

da se razumijemo apsolutno mi je jasna uloga sudužnika i meni nitko drugi nije kriv za to što sam ja potpisao taj kredit,ali ovdje se očito radi o kršenju članka ugovora o kreditu od strane banke, jer ona nije sama ispoštovala ono što je navela u ugovoru koji smo potpisali.

jasno u ugovoru je navedeno da je banka prethodni vlasnik vozila sve do otplate kompletnog kredita,da se vozilo nesmije otuđiti,opteretiti,da će se to objaviti u narodnim novinam itd.itd.

 

kontaktirao sam odvjetnika i jedino što mi je on rekao je da možemo podnesti kaznenu prijavu protiv banke,croatie,dužnika kredita te i ove što sada utjeruje taj dug za croatiu.

 

da li netko ima takva iskustva možda,odnosno,da li mi netko može reči koje su mi pravne varijante ostale još na raspolaganju i da ja recimo mogu oboriti taj ugovor na sudu i tražiti da se proglasi ništavnim, iz razloga što banka nije ispoštovala stavke ugovora ili možda postoji nešto treće.

 

ili je to stvarno tako kako kaže utjerivačica i ja sam ispušio jer sam bio uvjeren u funkcioniranje pravnog sistema i države.

 

jer ako je to tako moguće,ja sutra idem kupiti auto od 100000eura,preksutra dajem otkaz i prodam ga 80000eura i nemože mi nitko ništa.

 

 

u nadi da će mi netko pomoći u pronalasku izlaza iz ovog problema:

 

pozdrav

 

p.s.

i to sve traje već dobre 4 godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li je to ovo:

Oslobođenje jamca zbog gubitka osiguranja

 

Članak 119.

 

(1) Ako vjerovnik napusti zalog ili koje drugo pravo kojim je bilo osigurano ispunjenje njegove tražbine ili ga izgubi svojom krivnjom i tako onemogući prijelaz toga prava na jamca, ovaj se oslobađa svoje obveze prema vjerovniku za onoliko za koliko bi mogao dobiti ostvarenjem toga prava.

 

(2) Pravilo stavka 1. ovoga članka vrijedi kako u slučaju kad je pravo nastalo prije sklapanja ugovora o jamstvu, tako i u slučaju kad je nastalo nakon toga.

 

 

 

a da li ima kakve veze što sam ja u statusu sudužnika,a ne jamca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

po ispunjenju tražbine prema banci imaš pravo preuzeti jamstvo od banke

 

ovo baš i ne kužim,ako možeš to malo pojasniti molim.

podsjećam samo da je ovo u fazi kada je glavna faca u ovom slučaju "utjerivačica" V.P.,koja je digla tužbu protiv nas dvoje,a čekajući poziv za raspravu, ona pokušava izvršiti ovrhu i to u ime Croatia osiguranja koje je isplatilo novce za kredit banci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

banka je trebala u prometnu knjižicu postaviti klauzulu zabrane otuđenja do isplate kredita.

banka je trebala kao neko jamstvo vračanja kredita zadržati knjižicu vozila.

pošto to nisu napravili auto je prodan a za što je odgovorna banka.

njima je jedini način naplatiti kredit od tebe ali ti se zakonski oslobađaš te obveze pošto banka propustila u prometnu ubilježiti klauzulu zabrane otuđenjai i uzeti knjižicu vozila bez koje nema prodaje vozila.

ukoliko bi ti otplatio kredit imaš pravo na ta ista jamstva vračanja duga ali pošto je banka napravila propust te ti nebi mogao dobiti knjižicu vozila kao jamstvo vračanja novca kojim si ti isplatio dug,uvečan za kamate,nisi u obvezi isplatiti kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je to stvarno tako,onda je to izvrsna vijest za mene.

hvala.

 

jedino mi nije jasno zašto "utjerivačica" V.P.koja vodi postupak ovrhe u ime croatie,nakon što sam s njom razgovarao u nekoliko navrata(telefononom) u vezi toga-da je auto prodan,da nisu vratili knjižicu vozila u banku,da je banka kriva za to itd. i dalje tupi da sam ja sudužnik i da moram svejedno platiti dug po kreditu.

 

za ovu informaciju još jedanput hvala.

 

i šta bi ja sad ustvari trebao napraviti?

-nju (utjerivačicu) sam obavijestio(telefonski razgovor) šta su napravili i od toga izgleda nema pomoći

-koga da obavijestim o tome šta se u stvari događa?

jer to sam saznao prije nekoliko dana,a prigovor na općinski građanski sud sam poslao prije dva mjeseca(tada još nisam znao za ovo),da pošaljem njima ili nekom trećem,croatia osiguranju možda ili nekom četvrtom?

 

evo još samo to i više neću ispitivati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

banka i utjerivači duga uvjek će tupiti svoje a

to je da trebaš platiti a to što što je banka propustila napraviti zanemaruju.svijesni su i oni posljedica ali ako ne pokušaju sigurno neče dobiti.

 

sudu napiši dopunu žalbe i poslati (hitno) im preporučeno i sa povratnicom ili još bolje dopunu žalbe predati direktno na sud na urudžbeni.

u njoj iznesi saznanja o propustu banke.

pozovi se na navedene zakonske odrebe.

i osporavaj dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija