Jump to content

Plaćanje osposobljavanja


ZastoJa

Preporučene objave

Pitanje:

 

ako u ugovoru o radu stoji da radnik treba za to radno mjesto završiti još neko osposobljavanje i radnik to obavi, a poslodavac ne želi platiti nego radnik sam snosi troškove, što učiniti?

 

Naime, ja sam dio toga obavila, sama plaćala (u u govoru ne stoji ništa o plaćanju, ali mi je usmeno preneseno prilikom potpisivanja istog da sve troškove snosi poslodavac)i ostalo je još nešto što jednostavno sad više ne želim jer ne želim trošiti na to. I sad mi se zbog toga prijeti otkazom. Što se može učiniti? Da niti ne spominjem da sama kupujem uredski materijal i slično u zkomentar poslodavca da se može i bez toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ZOR-u piše da:"ako poslodavac u roku 15 dana od dostave (pismene)zahtjeva radnika poslodavcu za ostvarivanje povrijeđenog prava ne udovolji tom zahtjevu (bilo da odbije zahtjev,bilo da se ogluši o njega),radnik može u daljnjem roku od 15 dana zahtijevati zaštitu povrijeđenog prava pred nadležnim sudom."

 

sada je pitanje koliko bi sud priznao nešto što je usmeno dogovoreno,što nije u ugovoru o radu,pravilniku i sl.moja vam je sugestija da pismeno zatražite refundaciju novčanih sredstava koje ste dali za stručno usavršavanje,od poslodavca,(svakako tražite ovjeru dostave pismenog zahtjeva,zbog datuma),sačekajte 15 dana za njegovo očitovanje,pa ukoliko od toga ne bude ništa,slijedite gore navedene upute zakona o radu.

 

nadam se da će i netko od pravnika s ovog portala dati odgovor o dijelu "usmenog dogovora s poslodavcem" tj.možete li na osnovu toga podnijeti tužbu.

 

samo ću vam još reći da sam i sama radila kod poslodavca za kojega sam ,iz svog džepa,kupovala uredski materijal,plaćala poštanske troškove,sredstva za čišćenje i održavanje itd.mene je bilo sramota reći strankama da nemam olovku za potpis,nalog za plaćanje,uplatnicu...sve dok mi nije "prelilo čašu"pa sam dala otkaz i osnovala svoju tvrtku.zato su danas sve stranke mog bivšeg poslodavca,moje stranke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija