Jump to content

Prijenos potraživanja sa mene na moju firmu?


ZokiPoki

Preporučene objave

Kao fizička osoba sam izvršio kratkoročnu pozajmicu jednoj zadruzi. Transakcija je obavljena preko banke i može se dokazati.

 

Kako se radi o zadruzi moga prijatelja, ja sam ga voljan još pričekati koliko je potrebno jer nije mogao vratiti u dogovorenom roku, a on mi je zauzvrat spreman to garantirati zadužnicom.

 

E, kako sad da to izvedem? Mogu li to potraživanje prebaciti na svoju firmu na neki način tako da njegova zadruga duguje mojoj firmi i onda korigiramo ugovor koji uključuje i njegovu zadužnicu?

 

Hvala svima na savjetima i pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Najsigurniji način naplate dospjelih potraživanja je zadužnica.Puštanjem zadužnice naplaćujete svoja potraživanja sa žiro računa klijenta do potpune isplate.Mjenicu možete "unovčiti"samo jednom,znači, ako u datom momentu klijent nema dovoljno novca na računu mjenicom ćete naplatiti samo trenutni iznos (osim ako nemate više mjenica).

Ako žiro račun nije "zdrav", tj.nema sredstava za naplatu, potraživanje vršite putem ovrhe,preko odvjetnika ili JB ali to je dugotrajniji i skuplji postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija