Jump to content

vještačenje


anonimno

Preporučene objave

Majka (koja me napustila kada sam bila maloljetna te me ostavila sa ocem) tuži me za uzdržavanje. Sud ju je poslao na medicinsko vještačenje jer ona tvrdi da je nesposobna za rad (nikada nije bila u radnom odnosu te nema pravo na mirovinu). Dostavila je mišljenje iz privatne klinike (mislim Sunce) po kojem su ju proglasili potpuno nesposobnom za rad. Zanima me da li je za sud takvo privatno vještačenje važeće ili treba biti od vještaka koji su za to ovlašteni? Mogu li osporiti navedeno vještačenje i tražiti vještačenje kod nekog po svom odabiru? Trenutno imam dosta veliku plaću tako da se bojim da će me sutkinja "oderati" jer naši suci već unaprijed imaju mišljenje da su žene ugrožena vrsta, pogotovo što je sutkinja zaključila da sam ja "sama i bez djece i obitelji" te mogu uzdržavati majku... Zanima me mogu li kasnije kad poželim imati obitelj tražiti ukidanje plaćanja uzdržavanja ili sud očekuje da se odreknem vlastite djece jer neću imati novaca za sve ?! Također, ukoliko si opteretim 1/3 plaće sa kreditom, mogu li mi ovrhom sa plaće skidati za uzdržavanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da po zakonu nisam dužna uzdržavati majku,odnosno točno piše "ukoliko roditelj nema prihoda i mogućnosti zarade te u skladu s mogućnostima", no sutkinja smatra da jesam ! Uopće mi nije jasno zašto se ta parnica nastavlja (već cca godinu dana), pogotovo što se majka u brakorzvodnoj parnici složila da sestra i ja ostanemo s ocem, te nije doprinosila našem uzdržavanju. Sutkinja je odbila gotove sve prigovore moje advokatice, kao što je odbila da i ja priložim svoju medicinsku dokumentaciju jer i meni je zdravlje narušeno, jer to kao ne utjeće na slučaj ?! Ima li u tužbi pravo tražiti promjenu suca, jer imam osjećaj da ću ovo izgubiti. Da stvar bude gora, trenutno radim na projektu i imam veliku plaću, no šta kada projekt završi , pitanje je da li ću uopće raditi... Zar ću onda ja morati tužiti da mi to ukinu? Ili će mi napraviti ovrhu nad imovinom?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija