Jump to content

Pomoć za parcelaciju


x_combination

Preporučene objave

Pitanje:

 

Živim u Zgradi u zagrebu koja nije etažirana (nije upisana u zk). Za Zgradu je u katastru formirana parcela koju Zgrada točno poklapa. U zk zgrada ide preko 10 parcela, koje glase na

Grad ZG osim jedne, glasi na rajon, stim da je Grad nasljednik

rajona.

Parking se sve do nedavno, koji je ispred naše zgrade, nije naplačivao, tek nakon što se grad knjižio na zk parcele stavili su automat za naplatu parkinga.

Parking kao parcela nije formiran u katastru niti u zk.

Ima pravomoćnu lokacijcku dozvolu ali ne i građevinsku.

Također postoji potvrđen elaborat parcelacije od katastra i grada.

 

Sad pitanje: Može li grad sprovesti pacelaciju tog parkinga, ako naša Zgrada i Parking idu preko istih zk parcela. Stim da je u katastru situacija čista, Grad je upisan kao korisnik parcele gdje je parking predviđen. Knjiga položenih ugovora je također položena na jednu parcelu preko koje treba ići parcelacija (parcela se širi preko zgrade i parkinga), stim da po nacrtu u katastru se naša

parcela gdje je ucrtana zgrada ne dira.

 

Može grad sprovesti parcelaciju?

 

Hvala na pomoći,

 

x_combination

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa, može.

 

za izradu parcelacijskog elaborata treba potpis posjednika, to je u vašem slučaju grad (ako dobro kužim u katastru grad je upisan na parceli zgrade i na okolnom zemljištu). za provedbu u zemljišnoj knjizi treba rješiti imovinsko pravne odnose za čestice koje se parceliraju. kako je grad vlasnik svih čestica, parcelacija se može provesti jer se imovinsko pravni odnosi ne mijenjaju, dakle grad opet ostaje vlasnik.

 

to što postoji knjiga položenih ugovora, na osnovi koje se izdaju vlasnički listovi za stanove, isti kao da je zgrada etažirana, a kad je zgrada etažirana, onda je i zemljište koje pripada zgradi u suvlasništvu vlasnika stanova, što u u slučaju položenih ugovora nije, to je sve priča za sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molim pomoć. gruntovni sam suvlasnik više parcela. suvlasnicima nije interes podijeliti zemljišta jer ih koriste. parcelacija građevinskih parcela nije dozvoljena u tom mjestu gdje se nalaze parcele. kako podijeliti imovinu.kako izvršiti parcelaciju poljoprivrednog zemljišta bez suglasnosti suvlasnika. ako netko ima slično iskustvo molim da mi pomogne ili preporući poštenog odvjetnika za područje šibenik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste suvlasnici više parcela možete se podjeliti u smislu: meni čestica br.xxx, tebi br. yyy, nekom trećem i četvrtom čestica zzz. sve se provede i svatko je samovlasnik ili suvlasnik s kim hoće i na čestici na kojoj se dogovorite.

 

poljoprivredno zemljište može se dijeliti prema sudskom rješenju i bez potpisa parcelacijskog elaborata od strane suvlasnika, odnosno suposjednika.

 

građevinsko zemljište možete podjeliti kada se formiraju građevinske parcele, a formiraju se prema lokacijskoj dozvoli ili prema rješenju o uvjetima građenja - sve za potrebe gradnje, ili pak po rješenju o utvrđivanju građevne čestice za već izgrađen objekt - obično onda kada se vrši legalizacija izgrađenih zgrada, a možda može i za utvrđivanje zemljišta za redovnu uporabu zgrade koja je legalna, ali nije na građevnoj parceli kakva je danas predviđena urbanističkim propisima. sve može sa sudom i bez suda. samo treba dobre volje i novaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija