Jump to content

izračun mirovine


planina

Preporučene objave

pozdrav svima...eto nešto mi nije baš jasno moje riješenje o mirovini..da skratim računajuči po esadovoj tablici mirovina mi iznosi više čak 500 kuna nego što sam dobio,a umirovljen sam sa mirovinom od 3150 kuna,hrvi,nemam status za koeficijent 1,85,čin stožerni narednik,omjer 50-50,profesionalna,16 godina radnog staža...u riješenju mi je dala za navedeni čin osnovicu 92.202 i aktualnom vrijednošču mirovine od 56,30 kuna...nekako mi nije jasna osnovica za čin gdje su to izvukli,mislim da je veča...a da i osobni bod mi je povečan za 15 posto što je u redu..pa me zanima dali mi je osnovica za čin veča i ako je došlo do propusta u mirovinskom dali če to poćetkom godine uskladiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

...po esadovoj tablici mirovina mi iznosi više čak 500 kuna nego što sam dobio,

 

Već je barem sto puta na forumu navedeno: pomoću tablice (Esadove, vaše ...) se pravilno (približno točno,...) izračuna mirovinu u zavisnosti od točnosti unesenih podataka ( a to posebno važi za "civilni" dio,...)

 

...nekako mi nije jasna osnovica za čin gdje su to izvukli,mislim da je veča...a da i osobni bod mi je povečan za 15 posto što je u redu..pa me zanima dali mi je osnovica za čin veča ...

 

Za komentar ovoga potrebno je znati:

- godina nastanka invalidnosti - nesposobnosti za rad

- polugodište datuma s kojim počinje isplata mirovine

 

i ako je došlo do propusta u mirovinskom dali če to poćetkom godine uskladiti?

Ako je došlo do pogreške (ako ste pri tom mislili kad ste naveli propust) oni će je otkloniti ako je uoče (a nisu je uopće uočili...) jedino ostaje, normalno ako smatrate i imate dokaze da su pogrešili, žaliti se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina probaj na ovaj način :

za vojni dio :osobni bodovi x mirovinski faktor x AVM(56,3)

za civilni dio : povečani osobni bodovi x mirovinski faktor x AVM(56,3)= to ti je iznos za 40 god. staža.pošto ti imaš manje od 40 god.staža trebaš svoj ukupni mirovinski staž podijeliti sa 40.dobiješ postotak koji pomnožiš sa iznosom koji si dobio za 40 god.staža.sad si dobio iznos koji pomnožiš sa svojim civilnim dijelom postotka . taj iznos dodaš vojnom i to je to ,meni štima

javi !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

nastanak invalidnosti 27.09.2006...,vojni dio 2410 kn i civilni 727 kuna...

 

Ne znam jesam li na ovom forumu (ili onom ugašenom braniteljskom) u jednom postu na "široko i dugačko" objašnjavao kako se "kalkulira" s početni određenjem mirovine, ali ukratko: prvo vam se odredi mirovina na dan invalidnosti (27.09.2006) pa se takva mirovina ažurira s obzirom na dan početka isplate mirovine (što ne mora a može biti i dan invalidnosti)i odatle je ona ;za vas, čudna osnovica po činu. Ovo ažurira znači: diže polugodišnje s obzirom na AVM.No to sve mora biti navedeno u rješenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma budem još otišao u mirovinski da pitam za čin,da mi ga prevede u časnički namjesnik,uglavnom da budem iskren ja sam zadovoljan mirovinom,bitno da je riješenje stiglo,status imam,a više jednostavno nemam snage za administraciju,želim ih što prije zaboraviti i komisije i ona iščekivanja riješenja,vidim da ovdje ima jako puno ljudi koji tek kreču,neznam iskreno šta da im kažem jer znam šta ih čeka...puno odricanja i gubljenja živaca..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija