Jump to content

Podnesak koji se sadržajem odnosi na jedan predmet urudžbiran (s namjerom) i koristen u drugom...


zoicks

Preporučene objave

U upravnom postupku u kojem sam tražio status stranke ali mi to nije odobreno (bez donošenja zaključka o tome) i u kojem su moji podnesci urudžbirani kao neupravni...u kojima sam imao određene zahtjeve i dokazivao svoje interese u postupku (postoji i suprotna strana u postupku), nakon nekoliko takvih podnesaka kada je državni službenik uvidio da bih ipak trebao biti stranka u postupku ali da je u međuvremenu prilično zabrljao izdaje Rješenje relativno povoljno za mene (odbija zahtjev suprotne strane u postupku)i šalje mi dopis u kojem me obavještava da je izdao takvo rješenje ali da ja nisam dopustio neke radnje u postupku i sl. te me obavještava da će stranka pokrenuti novi upravni postupak (po meni smiješno...kako zna...osim ako mu i sam ne sugerira to) te da ću IPAK biti obaviješten o tom novom upravnom postupku jer je to (vidi čuda)u mojem interesu.

Taj dopis mi je poslan kao neupravni i ja na njega odgovaram ali sa prilično "nepravničkim" rječnikom i sa najavom odbijanja nekih radnji koje će mi se naložiti iz razloga što sam revoltiran ovakvim pristupom itd.

Iz tog mog odgovora - dopisa je jasno da se odnosi na ovaj dopis službenika. Kada sam predavao taj dopis u urudžbeni u međuvremenu je otpremljen Zaključak o pokretanju novog postupka (tada ga još nisam bio zaprimio)a ovaj moj odgovor na dopis vezano za prethodni postupak se urudžbira pod novim postupkom i to kao upravni te se uvodi u novi postupak i koristi nepovoljno za mene. Zahvaljujući tom dopisu se predmet u tom novom upravnom postupku rješio nepovoljno za mene!....

Ako mi netko može odgovoriti:

 

Da li se nešto može uvoditi u neki postupak bez pitanja i utjecaja podnositelja na što se odnosi i ako je iz sadržaja potpuno jasno da se odnosi na određeni dopis i sl. odnosno nema veze sa novim postupkom(na početku piše..Vezano za Vaš dopis Klasa:..... od .....2008...).

Druga teza: Ako je već tako urudžbirano da li to mogu u žalbi drugostupanjskom tijelu koristiti kao poveznicu ova dva upravna postupka kao jedan tj. kao jednu žalbu na oba upravna postupka (bez obzira što je u prvom postupku odbijen zahtjev suprotne strane)jer mi to i više odgovara jer je prethodni postupak u potpuno istim okolnostima bio katastrofa i pokazuje prvo totalnu nestručnost i promašaj službenika ali i namjeru službenika da se birokratskim konstrukcijama izvuče iz pogrešaka a s ciljem da u konačnici predmet riješi nepovoljno za mene.

Da li se na bilo koji način ova dva postupka mogu u žalbi tretirati kao jedan tj. da li da u žalbi opisujem i totalno promašene teze državnog službenika u neposredno prethodnom postupku?

Da li je ovo na neki način i povreda načela ekonomičnosti postupka?

Unaprijed hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija