Jump to content

Ispitivanje u glavnoj raspravi


keats

Preporučene objave

Poštovanje,

u 3. mjesecu 2008. izlazeći s parkirališta izazvao sam manju prometnu nezgodu s manjom materijalnom štetom okrznuvši retrovizor (svojim retrovizorom) parkiranog auta kraj sebe koji nije ispoštovao propisan razmak od vozila kojim sam upravljao.

Kontakt je bio zbilja perolak i malom površinom samog ruba, no po prekršajnom nalogu koji mi je kasnije stigao izgleda sam mu je napuklo retrovizorsko staklo. Na vozilu kojem sam ja upravljao nema ni ogrebotine.

Nisam se javio na policiju niti ostavio podatke o sebi te me sad terete za 2000 kn bježanja s mjesta nesreće i 268kn troškova, pretpostavljam očevida. 3 mj. bez vozačke, 2 kaznena boda, etc. Imam samo jednu kaznu od prije, iz 2001. godine, zbog prebrze vožnje.

 

Dobio sam poziv na sud, da dam izjavu, pa sam iskoristio pravo te poslao pismenu obranu, kako je i stajalo u pozivu.

 

Tu sam uglavnom ponovio što se desilo, te izjavio da je staklo vjerojatno bilo već razbijeno i prije našeg kontakta pošto sumnjam da je naš bio dovoljan da napukne staklo.

Da sam nezaposlen, loše materijalne situacije, živim u kreditno opterćenoj obitelji i te molim zamjenu za dobrotvnorni rad na slobodi.

 

U medjuvremenu sam na jedvite jade dobio posao na brodu, a dobio sam poziv na ispitivanje u glavnoj raspravi na koje se neću moći pojaviti. Piše da se presuda može donijeti i bez mojeg prisustva, ali da me mogu i privesti!

 

Koja je vjerojatnost da će mi poslati policiju doma, uznemiravati roditelje, te za mnom izdati tjeralicu zbog takve trivijalne pogreške.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možete uputiti i pisani podnesak u kojem opravdavate izostanak i predlažete datum novog ročišta. bilo bi poželjno priložiti nekakav dokaz o razdoblju u kojem ćete biti nedostupni(potvrda poslodavca ili slično) da vas sudac ozbiljno shvati.

izdavanje dovedbenog naloga ovisi o strpljenju suca.u pravilu ima ovlasti izdati dovedbeni nalog već nakon prve uredne dostave poziva ili nakon dva poziva za koje ste obaviješteni a niste ih pridigli na pošti.

tjeralica se ne izdaje,osim u slučaju da vam je nepoznata adresa - tada se nalaže potraga pa možete imati neugodnosti prilikom legitimacije.

 

mirno more!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija