Jump to content

Gruntovnica Rijeka


pepeljuga_ri

Preporučene objave

Bok! Dakle, kupila sam novogradnju poslovni prostor i sada moram na gruntovnicu. PP je kupljen od fizičke osobe za gotovinu. Zanima me što mi je sve potrebno za upis vlasništva? Na internetu sam pročitala da trebam prijedlog za upis. Zanima me da li je to neki obrazac ili ja to moram sama napisati? Piše i da moram platiti pristojbu od 250 kn pa me samo zanima da li to plaćam uplatnicom ili? Ako da, gdje mogu naći podatke da ispunim tu uplatnicu? također me zanima i u vezi porezne: da li ja sama moram ići na poreznu ili to ide samo po sebi? Što njima moram predati? E, da, i još jedno pitanjce :-D Ja bih prebivalište prebacila na taj PP. Pročitala sam da uz kupoprodajni ugovor moram dati i tabularnu ispravu. Taj stan je kupljen gotovinom tako da to neću dobiti od banke, a u ugovoru mi ne piše da sam im isplatila sve do kraja pa me zanima da li to baš mora pisati? Kako da onda to sada riješim? Da li da odem do javnog bilježnika i da potpišu da sam im sve platila? U ugovoru piše da potpisom ovog ugovora prodavatelj daje pravo kupcu da se upiše kao vlasnik (to je naravno ugrubo, piše malo drugačije). jel to dovoljno ili ipak moram pisati tabularnu? Znam da je puno pitanja... Nikada nisam ovo radila pa ne želim da se tete proderu na mene ako im nešto zaboravim donijeti ili napraviti... Znate već kakve su... Hvala :-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev možeš ispisati i sama, npr:

 

OPĆINSKOM SUDU…..

Zemljišnoknjižnom odjelu

ZEMLJIŠNOKNJIŽNI PREDMET:

PREDLAGATELJ: ……..

RADI: Uknjižbe prava vlasništva na nekretnini.

 

PRILOZI: Ugovor o Kupoprodaji nekretnine, tabularna izjava, i preslika osobne iskaznice.

 

P R I J E D L O G

radi uknižbe prava vlasništva

Predlagatelj je Ugovorom …….stekao u vlasništvo nekretninu……….

Dokaz: Ugovor ………….

Predlagatelj zbog navedenog Naslovljenom sudu

p r e d l a ž e

da sud donese rješenje kojim će se predlagatelj upisati za cijelo vlasnikom navedene nekretnine.

 

Samo to lipo malo uredi i pripazi da su ti podaci točni!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče pristojbe od 250 kn sud će ti je poslati s rješenjem o uknjižbi pa je možeš platiti onda. Taksa za novi zk. izvadak ti je 20 kn. Porez ne moraš prijavljivati ( osim ako nisi oslobođena istog ), Javni Bilježnik je po službenoj dužnosti pri ovjeri kupoprodajnog ugovora poslao primjerak poreznoj upravi. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tabularna izjava ti ne treba ako je navedena u kup. Ugovoru:

 

Prodavatelj ovlašćuje kupca da na osnovi ovog Ugovora, a bez njegovog daljnjeg pitanja ili pristanka upiše pravo vlasništva prodanih nekretnina na svoje ime za cijelo ……čest. zem. … u Zk ul….poduložak br….. k.o…..

 

( pripazi da su ti svi podaci točni i da nešto ne izostaviš ) Ukoliko nije, neka ti prijašnji vlasnik ( prodavatelj ) napiše da je primio iznos u cijelosti, i da tabularnu izjavu, to lijepo ovjerite i vala!!!! Ako se nikad nisi sretala s ovakvim stvarima, da ti se ne bi dešavale greške ( malo ugrubo ) lijepo kod odvjetnika i gotovo, nije mala stvar da se s njom zeza!

Pošto u ugovoru nije navedeno da si iznos isplatila u cijelosti ukoliko si to napravila obavezno neka ti potpišu potvrdu i ovjere!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija