Jump to content

Prijatelji i krediti... Help!!!


Ledolina

Preporučene objave

Ukratko. Osoba je digla kredit na svoju ruku i odlučila mi pomoći s tim novcem. Dogovor (usmeni) je pao da ću isplaćivati taj kredit u mjesečnim anuitetima kako banka traži (položim ratu na osobin tekući rč.). To radim redovito i nemam namjeru neplaćati. Osoba se sad predomišlja i želi (nakon 4 mjeseca) da joj isplatim kompletan kredit. Prijeti se sudom iako nema pismenih dokaza, smatra da će biti dovoljni svjedoci koji će usmeno potvrditi da je novac bio meni namjenjen. Ponavljam, ja ne poričem da je novac završio kod mene, naglašavam da kredit želim dalje otplaćivati, ali po dogovorenom rasporedu. Nikad nisam imala posla ni sa sudom ni pravosudnim sustavom, pa me zanima kako se mogu zaštititi?

Nije baš bilo ukratko, sorry.

Unaprijed hvala...

:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ista tema samo drugačiji slijed:

 

U 2007 kupila sam dinersom predmet za cca 16.000,00 kn na rate. Sve usmeno dogovoreno, bez ikakvog pismenog traga..Do kraja 2007 nekako sam se natezala sa neredovitom naplatom. Kako nisam imala ništa što bi povezivalo iznos, mene i dužnika bilo mi je jezivo do svibnja 2008:

Kazneni predmet između dužnika i treće osobe a predmetni ugovor dinersa između mene i mog dužnika upotrebljen kao dokaz...super bar neki dokaz.

Kud sad...Što mi je činiti?

Kako doskočiti i skratiti priču što je kraće moguće i doći do novaca? Ako postoji neki način naplačivanja putem administrativnih zabrana, imovine, s obzirom da upravo prodaje nekretninu sjesti na to..

Molim za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija