Jump to content

HVO rjesenje


mlinka

Preporučene objave

Pripradnik sam HVO-a sa prebivalistem u RH a zaposlen sam u BiH (22 godine staža). Jučer sam dobio rješenje od HZMO-a profesionalna nesposobnost 20% ranjavanje i 80% bolest koju po Ugovoru neocjenjuju,sa statusom HRVI,čin vojnika(46 mjeseci ratišta - prva crta ) polaznim faktorom 1,50 i mirovinskim faktorom 0,5 sa iznosom mirovine 446,61 umanjena prema odredbama Ugovora iznosi 308,47 KN.

Zahtjev predan 27.07.2006. bez mogućnosti isplate zaostataka.

Molim vas za savjet što da radim i odgovor da li imam pravo liječenja u RH. Molim za hitnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušat ču ti ja objasniti zašto je tako kako jeste, ali svejedno otiđi do svog referent i zasigurno će i dati obrazloženje. Najveće odluka je pala na samu procjenu radne ne sposobnosti i omjer je mali, a obzirom da Ugovorom nije obuhvaćen postotak koji se daje na okolnosti izvan rata, ostaje ti dakle samo tih 20%. O iznosu mirovine ti je to odlučilo. Drugo, Ti imaš status RVI s pravomoćnim II rješenjem iz F BiH i na temelju njega si podnio zahtjev za ostvarivanje mirovine po Ugovoru.

Meni samo ovo zadnje nije jasno, iz kojeg razloga nemaš mogućnost isplate zaostataka, a trebao bi imati, da li od trenutka podnošenja zahtjeva (kao ja) ili datumom izlaska na vještačenje. Na tome poradi obvezno. A da, i još nešto provjeri zašto je mirovisnki faktor 0,5, mislim da bi trebao biti 0,8 profesionalna nesposobnost, ja toliko a evo sačekat čemo da se još netko oglasi i da savjet. S r e t n o.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija