Jump to content

zabrana otuđenja imovine


argo

Preporučene objave

Imamo pravomoćnu i ovršnu presudu protiv d.d.-a. Do novaca nismo uspjeli doći jer su u blokadi, a direktor odbija sudu dati prokazni popis imovine.

Našli smo sami jednu česticu na koju bi željeli staviti prijedlog zabrane otuđenja imovine. Imamo li šanse da nam Gruntovnica usvoji prijedlog na osnovu te presude i što da dalje radimo ako nam to prođe?

Na izvatku se vidi još 7 plombi od koji niti jedna nije rješena. Jedna od njih je i pojedinačni ispravni postupak, što to znači?

 

Hvala svima na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uh, 7 plombi može značiti svašta, a u pravilu sve probleme.

 

Nemojte ići zabranom raspolaganja imovinom jer tu reba isupnjavati neke posebne uvjete. Jednostavno u ovrsi zatražite promjenu sredstva ovrhe na nekretninu.

 

Naravno, za takvo što Vam u pravilu treba odvjetnik (ako ne želite riskirati "gubitak" sudskih pristojbi)

 

No, kako već rekoh, 7 plombi u pravilu znači da je tu svašta već "skuhano" i moguće je da se već mnogo dužnika javilo, a što bi u konačnici značilo da se Vi teško možete naplatiti, odnosno ne možete prije onih čija je tražbina osnovana i upisana prije Vaše

:vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da sam angažirala odvjetnika, ne idem u takvu stvar sama. Ali želim ispitati svaku mogućnost.

Namjeravala sam tražiti proširenje ovrhe (ročiste je tek negdje iza Nove Godine), ali mi se i prijedlog u Gruntovnici čini OK kao dodatni osigurač. Koji su to posebni uvjeti?

 

Za svaki od tih 7 prijedloga u Gruntovnici piše da nije konačno riješen, što to znači? Je li mogu negdje dobiti uvidu u sadržaj tih prijedloga jer mi se jedan čini prilično mutan (neka strana firma traži pravo prvokupa te parcele)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za zabranu otuđenja morate dokazati postojanje okolnosti koje upućuju na to da bi protivnik zabrane želi imovinu prodati, opteretiti, uništiti....

 

Plombe dokazju da je već nešto od toga možda u tijeku. Zabrana je bespotrebna ako imate pravomoćnu presudu. Štoviše, nećete je vjerojatno (više sigurno) ni dobiti ako imate uvjete za ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija