Jump to content

Ostavka na mjesto direktora


Petko

Preporučene objave

Poštovani,

proučavam forum u vezi s raskidom ugovora direktora društva ali ne nalazim dovolno detaljnih informacija. Ukratko sitacija je slijedeća. Otišao sam iz firme gdje sam bio kao voditelj financija i faktično neki pasivni direktor (potpisivao sam odjave radnika, ugovore o radu, plaće, i sl stvari), a sve glavne odluke je donosio vlasnik firme ujedno i drugi član uprave. Dogovor je bio da će me odjaviti sa Trgovačkog suda nakon sporazumnog otkaza ali prošla su već 4 mjeseca i ništa.

 

Konkretno.

Kakav dopis/zamolbu/zahtjev moram dostaviti Trgovačkom sudu da ne želim biti više direktor u društvu, koju dokumentaciju priložiti i kojim putem podnijeti zahtjev (može li poštom?).

 

Molio bih najljepše...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrebno je otići kod javnog bilježnika,Vi i osnivač (drugi član uprave)koji će vam sastaviti Izmjenu društvenog ugovora o osnivanju,temeljem koje se Vi brišete iz sudskog registra kao član uprave.Znači, promjene koje se vrše u Trgovačkom sudu a odnose se na promjene vlasništva,članova uprave,temeljnog kapitala i sl.rade se na navedeni način s tim da potpisnici moraju biti svi registrirani članovi na dan promjene (u Vašem slučaju:Vi i vlasnik.)Izjava se potpiše i ovjeri od Vaše strane,strane vlasnika,javnog bilježnika ,plati se određeni iznos i šalje u Trgovački sud koji radi promjenu, tj.Vas briše kao člana uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija