Jump to content

razočaran


bv42

Preporučene objave

pozdrav svim učesnicima evo mene opet sa par pitanja nakon povjerenstva o procijeni radne sposobnosti dobio sam 40/60% a stime i razliku mirovine od dana podnošenja zahtjeva ali su mi uzeli 1400 kn poreza kao i na svakoj mirovini koju dobijem po 140 kn pa me interesira dali imaju pravo na to i dali mogu ostvariti povrat poreza na temelju tih novaca u mirovini sam od 2003 po čl 6a sa 20% rvi.dali netko zna nešto o tome.unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U mirovini sam od 2003 po čl 6a i koeficijent za izračun mirovine mi je bio 1,0.Pošto sam bio pripadnik MUP-a od 1990 do 1993,a nakon toga MORH-u do 2003 podnio sam zahtjev za procjenu radne sposobnosti,dobio 40% profesionalno i 60% civilno.I koeficijent mi je sada 1,85 i zbog toga sam dobio razliku na mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razočaran?! Razlog razočaranosti? Iz teksta bi se dalo zaključiti da je kriv obračun i obustava poreza.Ne samo da imaju pravo već je njihova obveza izvršavanje akontativnog obračuna (iz mjeseca u mjesec tekuće porezne godine) i obustave poreza i prireza Ako smatrate da vam je HZMO krivo obračunao porez i prirez obratite im se pisanim zahtjevom. Povrat poreza možete ( a to ne znači da imate pravo na isti i da ćete ga dobiti...) ostvariti putem godišnje prijave obveze poreza na dohodak za 2008 godinu s potrebnim prilozima (čitaj dokazima...). Iz iskustva znam da HZMO kod obračuna i obustave poreza i prireza ne griješi (normalno stvar po njima dostupnim podacima, a vi ste kao porezni obveznik obvezni prijaviti sve promjene...)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

problem sa povratom poreza......

u god. poreznoj prijavi za 2007. HZMO mi izdaje potvrdu

na 17000kn,a razliku mirovina (prevođenje)u iznosu od 18500kn koje se odnosi na 2006 god, nisu uvrstili u potvrdi.naglašavam da sam iznos 18500kn primio 15.11.2007.

Obratio sam se Ministarstvu financija - Predstavkom.

Skrenite pažnju SVI,koje iznose HZMO vam stavlja u potvrde o mirovinama u predhodnoj godini.Oštečen sam za 3500kn povrata.U IP obrascu porezne oni su taj iznos od 18500 strpali pod identifikator 3, primanja iz prethodnih razdoblja?! A ja ga primio 15.11.2007.napisao sam im:

pa u kojoj god. poreznoj prijavi (za koju god.)bi po njima ostvario povrat.Pazite radi se o krajnjoj manipulaciji

da invalidi-branitelji nebi ostvarili pravo na povrat poreza vezano za razlike po prevođenju.

Ima li tko slično iskustvo, ili savjet?

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo nešto ću ti ja reći iz vlastitog iskustva.Živim na području posebne državne skrbi.Prošle godine dobio sam veću količinu novca kao razliku po prevođenju.Odmah po isplati mirovinsko mi je uzelo porez a zatim i na svaku sljedeću mirovinu.Ove godine u 1. mjesecu podnio sam poreznu prijavu,priložio rješenje rvi,račune od popravka kuće,odrezak od mirovine koji mirovinsko šalje u 1. mjesecu i na njemu imaju podatci o primanju i porezu.Pošto nemam uzdržavajući članova to je bilo sve.Porezna mi je to obračunala i nešto novca u 4. mjesecu vratila.To je cijela mudrost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija