Jump to content

Odvjetnik Pećirep


sajo

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

Anngee je napisao:

Ne bi li trebao biti PeCirep? Trom, zastupa uglavnom policajce u radnom, pije rakijicu, malo seljast, nema vrata, al mislim da nije loš kao kolega. A čini mi se da ima posla, ali uglavnom radi radno pravo. :misli:

 

 

Ovo ne mogu zaobići..."seljast" "rakijica"...I to se navodi odmah na samom početku. Valjda više nije bitno jel ured uspješan, jel odvjetnik kvalitetan, jel se može što naučiti, jesu li odnosi korektni i sl. nego je bitno kak se nosi. Da, da, prvo najvažniji kriterij na svijetu u 21. stoljeću, tzv. celofan, iliti ambalaža iliti famozna modna osviještenost (ne znam što bi drugo bilo "seljast", kod nas je to to), pa onda koja navika pa tek onda dvije riječi o opsegu posla i čime se bavi. :smijeh::palacdolje:

 

Pa šta je to neka informacija i je li to korektno? Ne, doista nije. Preporučam kolegici da ode na sve razgovore na koju ju pozovu i neka sama vidi o čemu je riječ i što se nudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Draga kolegice nika, ne znam koliko si dugo u struci i koliko si poslova promijenila, no nemoj biti ogorčena. Naime, ako osoba nešto želi naučiti, potrebno je da se sama angažira, jer ne postoji taj mentor na svijetu koji će svoje vrijeme i novac trošiti držeći vježbenicima prezentacije. S vremenom ćeš shvatiti da su međuljudski odnosi i karakter čovjeka s kojim radiš, odnosno kolega, a napose šefa, predispozicija za tvoj daljnji razvoj i napredovanje. Jer, vjeruj mi, mentor ti može biti doktor znanosti, čak veoma uspješan u struci, a da ti od toga nemaš ništa. A u odnosu na Pecirepa, riječ "seljast" nije uvreda, već opis karaktera koji mnogi koriste u žargonu, jer ja nisam psiholog. A neki od nas imaju smisla za humor, pa ako ti nemaš, koncentriraj se na zadnju rečenicu o kolegi Pecirepu i nemoj biti čangrizava!!!!

 

P.S. Nikakav napredak ti ništa ne znači ako te netko maltretira na poslu, jer ne postoji dobar pravnik sa lošim živcima. Stoga je bitno očuvati živčeke, počevši od.... SAD!

 

Pozdrafček!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

:smijeh::smijeh: A svašta! Hvala, baš ste me nasmijali.

 

Prvo da se referiram na riječ seljak (seljačina, seljast i sl. su riječi koje upućuju na tu osnovnu riječ): velika je razlika između "seljaka" i seljaka. Seljak - kao osoba koja se bavi poljoprivredom i živi od svojeg rada i zemlje, je bar s moje strane vrlo cijenjena osoba (valjda ne trebam objašnjavati zašto), a "Seljak", vezano uz predmetnog odvjetnika korištena je riječ "seljast" i znači upravo uvredu, a samo je blaža riječ od "seljačina", nema veze sa poljoprivredom, radom i zemljom. :-D Upravo zato kolegice, takav opis osobe nema veze s humorom i žargonom i uglavnom se primjenjuje u negativnom kontekstu.

 

Daklem kolegice, em ste promašili bit mojeg posta u kojem sam ljuto reagirala jer je sve samo ne korektan, a ne zbog bilo kakve ogorčenosti i slabih "živčeka", dok o mentorima nisam niti pisala, em ste ulazili u ocjenu mojeg psihičkog stanja, a isto vam baš i ne ide jer točno, niste psiholog. Pa čemu to onda? :vrti: Ovakvi opisi odvjetnika kakav ste vi ranije napisali ne služe vam na čast, čista su sprdnja na tuđi račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija