Jump to content

prijava povrata poreza


seka

Preporučene objave

Poštovani, moja obitelj broji tri člana.Suprug i sin su zaposleni a ja sam umirovljenik.Vlasnici smo stana u kojem živimo s tim da je u vlasničkom listu suprug naveden kao vlasnik.U 2008.godini adaptirali smo stan, između ostalog postavili smo aluminijsku stolariju. Račun je platio moj sin na koga i glasi R1 račun. može li on prijaviti povrat poreza iako nije vlasnik stana ali živimo u zajedničkom domaćinstvu. Hvala na odgovoru, pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš sin može prijaviti povrat poreza ukoliko ima oporeziv dohodak,dovoljno osobnih odbitaka da mu se dio uplaćenog poreza i vrati ali NE MOŽE koristiti olakšice temeljem održavanja stambenog prostora (R-1 računa za stolariju). To bi mogao samo Vaš suprug,ukoliko je to njegova prva nekretnina,čiji je vlasnik i na kojoj ima prebivalište.Znači, R-1 bi trebao glasiti na suprugovo ime i tada bi po izdanom računu mogao koristiti olakšicu do iznosa 12.000,00 kn, bez obzira da li je račun na veći iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija