Jump to content

ulaganje u zajedničku nekretninu


GUZA

Preporučene objave

Molim vas, dali netko zna dali i na koji način mogu ostvariti pravo na povrat novca u majčinu i sestrinu kuću?

S obzirom da sam se ja na ostavinskoj raspravi odrekao svoga djela nekretnine koji mi je majka kasnije oporukom i vratila kako bih sestra i ja nakon njene smrti imali jednake djelove, u istu niz godina ulažem za razliku od sestre koja ne ulaže ništa. U budućem periodu namjeravam znatnije ulagati u kuću, a prilikom podjele kako mi se to može priznati? Dali je moguće da iznos moga ulaganja uđe u udio vlasništva prilikom podjele kuće? Treba napomenuti da se sestra uskoro udaje te da neće živjeti u toj kući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na pomoći i kratkom savjetu.

Iz ovoga se da zaključiti, ako sam dobro shvatio da prije svakoga ulaganja bilo velikog ili malog sve treba slikati. S obzirom da se majka slaže da naš dogovor oko ulaganja, a djelom i sestra ovjerimo kod javnog bilježnika, što u tome ugovoru treba točno navesti? Te dali računi moraju biti ovjereni kod javnog bilježnika ili ih je dovoljno samo priložiti na sudu prilikom ostavinske rasprave? Dali moje ulaganje može ući u postotak vlasništva prilikom podjele imovine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ulaganje sigurno utiče na podjelu nekretnine. Račune ne treba ovjeravati. Slikanje sam spomenuo uzgredno, ako bude potrebna procjena vrijednosti radova, može pomoći kao prikaz stanja prije ulaganja.

Pokušajte postići dogovor sa sestrom da se ona odrekne svog dijela u Vašu korist, a da joj to isplatite kroz neko vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija