Jump to content

Prodaja auta strancu


Daddy_o7

Preporučene objave

Pozdrav

Otac prodaje auta i javio se kupac iz inozemstva. Doduše nisu se još sreli ali je ostvaren kontakt preko maila. U cijeloj toj priči mi je nepoznanica kako bi se trebala napraviti ta transakcija. Naime traži broj bankovnog računa na koji da uplati iznos ali neznam kako bi sa našim tablicama išao preko granice kad ih moramo vratiti i odjaviti. Jeli tu onda uskače neki špediter i da li treba negdje na carini prijavljivati vozilo ili dostaviti kupoprodajni ugovor?

Eto molio bih nekakve upute kako to što jednostavnije izvesti.

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha dakle stranac ne smije s našim tablicama vozilo odvesti recimo do granice nego mu ga moram prodati bez tablica koje sam prethodno odjavio. Ako sam dobro shvatio.

Evo recimo da kupac(stranac) dođe sutra po auto. Ja imam spreman kupoprodajni ugovor i kažem mu da kad mi isplati novac mi odlazimo kod javnog bilježnika a kasnije sa tablicama u MUP da ih odjavimo a on odmah tada dobiva izvozne registarske. Jesam li dobro interpretirao?

Naime dotični se javio preko interneta i nije čak niti u Evropi te traži broj bankovnog računa, ibane i swiftove na koji bi mi kao uplatio iznos. Nije mi poznato kako misli preuzeti auto i potpisati ugovor. Sumnjam da nije muljaža pa bi htio znati postupak prodaje te mu reći uvjete kojih se mora držati.

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako kupac nije u Europi, tko ce preuzeti auto?

Moj savjet: ne davati broj vaseg racuna u banci. Trazite da iznos uplati preko Western Uniona koji postoji u svim zemljama svijeta.

On ce imati pisani trag i dokaz da je uplatio a vi podigli novce, a i vi takodjer. Ako uplata ide preko Western Uniona, nemate one rizike koje imate ako ide preko banke - hackeri preko interneta, itd..., a opet imate punovaljani zakonski dokaz o transakciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija