Jump to content

otpremnina i naknada za bolovanje dulje od 90 dana


Afrika

Preporučene objave

Da li netko zna ?

 

1) Prema Cl. 2 Zakona o radu:

Da li i kako poslodavac moze proci zbog diskriminacije osoba koje su obolile tijekom zaposlenja u tvrtci? Da li postoje neke kazne jer su mi najavili otkaz zbog bolesti? U cl. 5 kazu da osoba koja koja trazi zaposlenje može dobiti naknadu. Mene zanima koliko?

 

2) Prema Cl. 30, kazu da se treba zastititi dostojanstvo radnika za vrijeme posla, u kojima nece biti izlozeni uznemiravanju, a meni su prilikom najave otkaza rekli da odem sto prije jer stvaram losu vibraciju u firmi.

 

3) Cl. 85. istog Zakona, tko cini Radnicko vjece? Radi se o priv. firmi koja je imala cca. 7 zaposlenih i nakon ovog mog slucaja svi su presli u sestrinsku kompaniju, osim mene i direktora? Da li ja uopće mogu traziti s obzirom da je sad u firmi zaposleno samo dvoje ljudi?

 

4) Prema Cl. 80 i 86 Zakona o radu ako je covjek obolio od profesionalne bolesti sto je u mom slucaju tesko dokazati jer se ne radi o kemikalijama vec o stresu i prekovremenima. I ako nakon liječenja ne bude vraće na svoj posao (sto je totalno nezakonito), ima pravo na otpremninu najmanje u dvostrukom iznosu od iznosa koji bi mu pripadao?

Da li to ukljucuje i moj slucaj?

 

5) Cl. 125, koliko iznosi prosjecna placa kako bio izracunala iznos otpremnine?

 

6) Zakon Cl. 66

Radnik ima pravo na pomoc tj. novcanu naknadu zbog bolovanja dugeg od 90 dana, iznosi za pojedine slucajeve mogu biti nizi od iznosa neoporezivih iznosa utvrdenih Pravilnikom o porezu na dohodak, temeljem zakona o porezu na dohodak. Sto to tocno znaci? I kolika bi iznosila ta naknada?

 

Najljepsa hvala!

 

Ovo mi treba jucer, pa ako netko zna ili bar djelomicno ja bi bila jako zahvalna :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Dragi Aktivan, moram priznati da ste me malo naljutili primjetila sam da ste samo mene izgrdili za otvaranje iste teme, a sve druge koji su caj otvorili temu s istim imenom npr. "otkaz" nikome nista. Sorry ja sam tada bila sva u panici i postavljala sam sto vise pitanja kako bi bila informirana. Oprostite zbog toga.

 

I onda VAs odgovor sve pise u temi: Otkaz zbog bolesti"...pa nikaj mi niste odgovorili.

 

Ako to ne zelite samo napisite pa cu se vec nekako snaci.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija