Jump to content

kako doći do novca uplaćenog na krivi račun putem e-bankinga?


tinchi5

Preporučene objave

Molim savjet. Pri uplati rate za životno osiguranje putem interneta, utipkala sam jednu nulu previše i novac je otišao na račun jedne firme. Ta firma kaže da joj je grad blokirao račun pa mi ne mogu vratiti novac te da je, uostalom, to moja greška i da je "moram platiti". Moja banka je kontaktirala njihovu, no povrat nije bio moguć jer ta firma nije dala suglasnost. Pri uplati sam, naravno, naznačila da se radi o životnom osiguranju tako da je evidentno da novac nije bio namijenjen firmi koja se bavi postavljanjem grijanja. Što mogu učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E-banking sustav koji omogucava tj ne sprijecava takvu elementarnu pogresku, nije pouzdan i ne bi smio biti u uporabi. Da bi se e-transfer novaca uspjesno obavio, osim broja racuna, mora biti naznacen tocan naziv i tocna adresa firme kojoj je novac upucen.

Zaprijetite banci da cete navedeni dogadjaj objaviti u dnevnom tisku i prijaviti Udruzi bankara te Ministarstvu financija pa ne sumnjam da ce vasa banka zakljuciti da im je placanje vase rate osiguranja tj povrat pogresno doznacenih sredstava puno jeftinije od stete koja ce im nastati od javnog objavljivanja nepouzdanosti njihovog e-banking sustava. Trazite od banke izjavu o tome sto ce poduzeti da se takve pogreske u buducnosti vise nece dogadjati i svakako promijenite banku ukoliko niste zadovoljni odgovorom te objavite ime banke da zastite druge ljude kojima se ista situacija moze dogoditi u buducnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovorima. Prije nego što sam postavila ovo pitanje moja banka JE tražila povrat od njihove banke, ali ovi su rekli da ne mogu ništa isplatiti jer nemaju suglasnost dotične firme. I, prema navodima moje osobne bankarke, oni kao banka ništa više ne mogu napraviti... Prijetnja je možda modus operandi u ovoj državi... Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija