Jump to content

razvod koji ne zelim...


nonica

Preporučene objave

Postovani,

situacija je sljedeca:

U braku smo 3 godine i zivimo u stanu majke mog supruga(vec 3 godine).

zbog ne slaganja i ucestalih svadja moj suprug je napustio mene i nase 6-mjesecno dijete, odjavio se iz mjesta prebivalista i vratio majci u rodni grad gdje se i prijavio.Zeli razvod a ja zelim spasiti brak, zelim da pokusamo ali on nema snage za to, a ni volje i to moram postivati, tesko mi je i ne znam sta me ceka.

 

Otprilike znam koja je procedura, ali me zanima u kojem gradu cemo se rastaviti, ja sam iz Zg a on iz St.

Svjesna sam da cu se morati iseliti s malom bebom, nemam za sada gdje pa me zanima koliko dugo mogu ostati zivjeti na prijavljenoj adresi ukoliko stan nije moj?

Ne mogu si priustiti najam stana jer je rodiljna naknada drugih 6 mj. stravicno mala, jedva za hranu ostane...

 

Kako izgleda razvod ako ja to ne zelim i smatram da se stvari mogu popravti uz puno truda?

 

Moj suprug je trenutno nezaposlen, radi na crno kod majke, kako ce placati alimentaciju?

 

Sta u slucaju da mi zeli i dijete uzeti?Ma rekao je da to ne zeli, ali jamoram biti spremna na sve grozote...

Ja sam zaposlena na neodredjeno i trenutno sam na rodiljnom.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.prema Čl. 42. Obiteljskog zakona bračni drug nema pravo na tužbu za razvod braka za vrijeme trudnoće žene ili dok njihovo dijete ne navrši godinu dana života.

 

2.ostanak u stanu koji nije u Vašem vlasništvu ovisi o dogovoru s vlasnikom, dakle s majkom Vašeg supruga

 

3.ukoliko se Vaš suprug želi razvesti od Vas u tome ga neće omesti Vaše protivljenje; ipak, postoji mala (ali doista vrlo mala) šansa da se predomisli tijekom posredovanja u CZSSu (svakako pročitajte Obiteljski zakon, dostupan je i na internetu), ali ako je čvrsto odlučio razvesti se, to će i učiniti; brakorazvodni postupak provodi se jednako bez obzira da li su supružnici suglasni ili se jedan protivi razvodu, razlika je samo u tome da li ćete tužbu za razvod podnjeti zajedno (sporazumni razvod) ili će tužbu podnjeti onaj supružnik koji želi razvod (Vaš suprug, ali ne prije 1. rođendana vašeg djeteta); sporazumni razvodi, u kojima su se bivši supružnici dogovorili o svim bitnim pitanjima (odluka s kojim će roditeljem maloljetno dijete nastaviti živjeti, novčani iznos s kojim će roditelj s kojim dijete ne živi sudjelovati u financiranju djetetovih potreba, susreti i druženja) obično se brže okončaju; oni gdje dogovora nema, pogotovo oni u kojima se djeca koriste kao sredstva osvete i ucjene mogu trajati i godinama; psihičke posljedice takvih razvoda mogu se osjećati (pogotovo djeca!) ostatak života.

 

4. sud se rijetko osvrće na činjenicu da je roditelj nezaposlen, alimentacija je pravo djeteta i dužnost je roditelja da ju redovito isplaćuje.

 

5. gotovo je potpuno nevjerojatno da će sud tako malo dijete dodijeliti ocu na zajednički život i skrb, ali djetetovo je pravo da s ocem održava česte i kvalitetne susrete; kako bude raslo, tako će se susreti (trajanje, način) prilagođavati njegovoj dobi; sprječavanje susreta djeteta i oca kazneno je djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija