Jump to content

prekid vježbeničkog staža


marytaylor

Preporučene objave

molim pomoć!

 

zaposlila sam se na određeno vrijeme (1 god.) kao socijalni radnik pripravnik u privatnom staračkom domu.

 

za sada imam 5 mjeseci radnog staža i popunjenu vježbeničku knjižicu iz svih ustanova u kojima sam trebala odraditi vježbeničku praksu osim naravno u staračkom domu u kojem bi trebala raditi još 7 mjeseci.

 

da li ja mogu dati otkaz i ako da da li mi važi sva ova praksa koja je upisana u radnu kjnižicu? ili da ne kompliciram i izdržim torturu još 7 mjeseci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

draga marytaylor, neznam kakvi su propisi za obavljanje vježbeničkog staža za vašu struku, međutim ako je, kako ste vi napisali propisano da u tim i tim ustanovama morate imati toliko i toliko mjeseci rada onda je prilično jasno. Ukoliko sada prekinete pripravnički u staračkom domu faliti će vam onoliko mjeseci koliko niste odradili.

Što se pitanja o radnom stažu tiče, ukoliko su vam za svaku od ustanova u kojim ste radili otvorili radni odnos pa ga zaključili kada ste završili u toj ustanovi u radnoj knižici trebate imati toliko upisa u koliko ste ustanova radili i to je vaš staž kojeg vam nitko ne može oduzeti.

Što se staračkog doma tiče sve i da sada preknete radni odnos i zaključite radnu knjižicu ona vam se zaključuje s danom prekida radnog odnosa i imate do tada određeni staž.

Međutim ukoliko vam nedostaje sedam mjeseci da budete "gotovi" s pripravničkim neznam zašto biste se doveli u takvu situaciju ukoliko već nemate u vidu neki drugi starački dom gdje biste to mogli dovršiti do kraja pa da ste gotovi s pripravničkim. Ovako imate napola obavljen posao. Moj vam je savjet da dogurate do kraja i onda lijepo tražite konkretan posao i niste više pripravnica.

Eto, nadam se da sam pomogla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija