Jump to content

Alkohol + brzina


udo82

Preporučene objave

Evo moje situacije:

Vracam se doma iz koncerta i na 'autoputu' (od rotora, smjer lucko, poslije bolnice na ugibalistu) me snimi murjak. Zaustavi me pokaze da sam vozio 115 (-10% 103, ogran 80), jeste konzumirali alkohol, jesam, napusem 1.06 (-0.1 je 0.96). Pita me jel ima ko u autu vozacku (nema), da nesmim vozit dalje. Velim mu da ak zovem starog opet nemremo doc s dva auta doma, pa on veli zovi taksi a ja mu velim kaj cu s autom (nesmim ga tam ostavit), na kraju ja velim da nek me oni voze, a on veli da nema vremena. Onda veli murjak da odem u auto pricekat. Znam da ce pocet pisat kazne pa mu velim da nek mi napise opomenu za brzinu, da nisam kaznjavan prije bla bla i da treba proc 15min od zadnje konzumacije. Nis nije uvazio i posalje me u auto. Pozove me, da mi papire da potpisem, ja odbijem i on ode.

Znam da sam kriv al molio bi za savjet na kaj se zalit...

Kazna je 1500 (1000+500) i 190kn i 6mjeseci...

Student sam, imam 26g, vozacku od 18e, nikad kaznjavan...

 

1. Kaj nije za 0.96 3mjeseca? Di to pise (u zadnjem zakonu nisam naso)?

2. Kod brzine sam misli napisat da nisam nikad prije kaznjavan, i da je nedavno na tom mjestu bilo 110 pa su djelomicno obnovili cestu i stavili rasvjetu (povecali sigurnost) pa smanjili na 80 (nema logike) pa da mi stave opomenu. Jel to ok?

3. Za alkohol jedino mogu rec da mi nije dal da cekam 15min (nije napisal kad sam konzumiral) i da me pustio da vozim dalje (po zakonu nesmije). Dal to spomenut?

 

E da i cemu se nadat? Puno mi je 6mjeseci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate osnove za prigovor.

 

Neka Vaši prijatelji daju zajedničku izjavu potvrđenu kod javnog bilježnika u kojoj trebaju navesti točno vrijeme kad ste pili zadnje alkoholno piće i kad Vas je alkotestirao policijski službenik.

 

Izricanje vremena trajanja zaštitne mjere je posao suda koji na Vaš prigovor Vam je može izreći u trajanju od 1 mjeseca od 2 godine - ukoliko vas proglasi krivim.

 

Od strane policajca upozorenje za brzinu ne možete dobiti jer je propisan 1 negativan prekršajni bod.

 

Znači prigovor u kojem trebate navesti sve + izjava prijatelja ovjerena u JBU + potvrda referade fakulteta da ste redovan student.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rijec je o jednom od nasih najlosijih zakona!!!!!

 

Zabrana upravljanja motornim vozilom

 

Članak 58.

 

(1) Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom može biti primijenjena prema počinitelju prekršaja protiv sigurnosti prometa kad postoji opasnost da će upravljajući motornim vozilom ponovno počiniti takav prekršaj.

(opaska - gluplji stavak je tesko naci)

(2) Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom pod uvjetima iz stavka 1. ovoga članka može se primijeniti samo za određenu vrstu ili kategoriju ili za sve vrste ili kategorije motornih vozila, a primjenjujući ovu mjeru sud će imati u vidu i okolnost je li počinitelj prekršaja vozač motornog vozila po zanimanju.

(opaska - opet glupi stavak - moze se samo za jednu, ali moze se za sve)

(3) Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ne može se primijeniti u trajanju kraćem od jednog mjeseca ni duljem od dvije godine.

(opaska - dupliranje clanka 50 - potpuno nepotrebno

 

 

Članak 228.

.....

(4) Prekršajnim se nalogom ne može izreći kazna zatvora ni zaštitne mjere, osim oduzimanje predmeta i zabrana upravljanja motornim vozilom.

...

 

pa onda malo ZSPC

 

(6) Vozaču motornog vozila koji je unutar razdoblja od dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova samo ili pretežito za prekršaje za koje su ovim Zakonom propisana tri negativna prekršajna boda, rješenjem će se izreći mjera zabrane upravljanja motornim vozilom svih kategorija u trajanju od dvanaest mjeseci.

(7) Vozaču motornog vozila koji je unutar razdoblja od dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova pretežito za prekršaje za koje su ovim Zakonom propisana manje od tri negativna prekršajna boda, rješenjem će se izreći mjera zabrane upravljanja motornim vozilom one kategorije kojom je pretežito prikupio negativne prekršajne bodove u trajanju od devet mjeseci.

(8) Vozaču motornog vozila kojem je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom iz stavka 6. ili 7. ovoga članka i koji u narednom razdoblju od pet godina, računajući od isteka izvršenja posljednje mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, prikupi devet negativnih prekršajnih bodova, izreći će se mjera poništenja vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilom svih kategorija. Nakon proteka dvije godine od isteka izvršenja mjere poništenja vozačke dozvole, vozač može ponovno pristupiti polaganju vozačkog ispita za stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom, prema uvjetima propisanim odredbama ovoga Zakona.

(9) Rješenje iz stavka 6., 7. i 8. ovoga članka donosi ona policijska uprava odnosno policijska postaja koja vozača motornog vozila vodi u evidenciji.

 

ovdje imamo stravu. rehabilitacije za pocinjena djela NEMA sto je naravno nemoguce pogotovo ako se zna da u PZ jasno pise

6) Zastara izvršenja kazne i primjena druge prekršajnopravne sankcije nastupa u svakom slučaju kada proteknu tri godine od dana pravomoćnosti odluke kojom je izrečena kazna ili primijenjena druga prekršajnopravna sankcija.

sto je u totalnoj suprotnosti s 7 godina iz ZSPC

koji u narednom razdoblju od pet godina, računajući od isteka izvršenja posljednje mjere zabrane

 

 

i sada

 

vi ste napravili prekrsaj 199.9. - dva boda i 2000 do 5000 kunica

 

ukoliko niste recidivist - ja ne vidim razloga zasto bi vam se oduzela vozacka jer cl 55 PZ kaze "moze se" (znaci nikako ne stoji minimalno jedan mjesec) ukoliko postoji opasnost "od ponavaljanja" (e sad !!!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Evo da javim kak sam proso, mozda nekom pomogne.

 

Znaci 'nezgoda' je bila u 12/2008, kazna doma stigla u 1/2009 onda sam se zalio i poziv na sud stigo u 10/2009 al nisam isao vec sam drugi put dosao 12/2009 i presuda stigla prije par dana.

Na sudu sam reko za alkohol da sam kriv a za brzinu sam mislio rec da nisam tolko vozio ali sutkinja je odma napocetku rekla da je uredjaj za mjerenje brzine ispravan pa sam i brzinu priznao. Reko sam da mi je zao, da inace ne pijem, student bez primanja...

Sutkinja rekla da cijeni to sto sam priznao i da zato sto je alkohol ispod 1,0 nece uzimat predostrozne mjere (tak nekaj je rekla - to znaci vozacka ostaje) i da ce smanjit kaznu.

 

Prvotna kazna 1000+500+ troskovi + 6mjeseci a ja dobio 750kn bez troskova i vozacka ostaje i pise da se ne mogu vise zalit. Ja vise-manje zadovoljan i sad trebam platit i to je to!

Moj savjet da se obavezno zalite za alkohol jer daju previse mjeseci (meni sa 6 na 0 palo) !!!

 

Poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija