Jump to content

totalka


e-van

Preporučene objave

Imao sam prometnu u 10.2007. Nedjelja ujutro, 1,09promila u krvi prošao sam na stop i udario me auto s desne strane u kotač. Krivica moja, apsolutno. Ja sam uzrokovao sudar. Ali, vozač koji me je udario je imao 0,3promila u krvi (tada nedozvoljeno) i udario me je bez kočenja brzinom od 80km/h u naselju gdje je ograničenje 40km/h. Oba auta su pretrpila totalnu štetu. Suvozač u mom autu je udario glavom u B nosač i dobio izljev krvi u mozak. Ja sam završio s 5 polomljenih rebara i pneumotoraxom. Vozač drugog auta nije imao ozbiljnijih ozljeda zbog zračnih jastuka. E, sad, suđenje je uskoro i ja sam čuo da će vozač drugog vozila biti suodgovoran za sudar u iznosu od 20%. To su mi rekli u mom osiguranju gdje su i utvrdili da bi me udario sa 20km/h da je vozio po propisima, uz 1 sekundu vremena da počne kočiti. Sad me zanima da li ja mogu naplatiti moje ozljede od njegovog osiguranja ako on bude proglašen suodgovornim i kolike u šanse za to, te koliko bih mogao dobiti? Ja ponavljam, ja jesam kriv, ali mi nije u redu da ja platim njegov cijeli auto i njegove ozljede kada znam da ne bi bilo ničega ozbiljnijeg da je vozio po propisima, ili naravno, da ja nisam pio i vozio. BTW, dobit ću 2 godine uvjetnog za teske ozlijede mog suvozača. Sva sreće da smo super pa me neće privatno tužiti. Također, policajci su mi rekli da sam sretan što sam živ i da bi vjerojatno obojica poginuli da nas je pogodio u vrata. Da li bi onda vozač drugog auta dobio samo kaznu za brzu vožnju i alkohol ili bi ga kazneno gonili ili kak već? Što vi mislite o svemu tome?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sami ste rekli da ste prošli kroz znak stop,znači niste se zaustavili,a vozilo koje vas je udarili kretalo se cestom sa prednošću prolaska,on je brzo vozio,jeli njegova brzina vještačena ili ne u to ne ulazim,a za alkohol,vaša koncentracija je puno veća nego njegova pa mislim da će to ipak vama biti otževajuća okolnost,dotični će najvjerojatnije dobiti kaznu za alkohol i možda za brzinu,ali nisam baš siguran da će odgovarat za prometnu nesreću ili samo djelomično.Valjda će još netko ponudit svoje mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, OK, sam potvrđuješ da sam ja kriv što već znam, al ja studiram strojarstvo i znam i nauku o čvrstoći i mehaniku i fiziku, dok sam s pravom kao i krvatsko gospodarstvo - banana. Znaš kaj je odbaciti tonu metala 13 metara bočno, znači da se kotači opiru takvom kretanju? Ogromna sila. Znam kak izgledaju i sudari pri brzinama od cca 40km/h. Ni blizu... Zato mi je krivo da sam ja kriv za sve to...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija