Jump to content

zemljišnje knjige / katastar


lorena3242

Preporučene objave

Moj problem je različiti podatci u katastru i zemljišnim Prepostavljala sam da su zemljišne knjige mjerodavnije od katastra ali nije mi još jasno porijeklo podataka.Konkretno stvari stoje ovako :u katastru se moj tata vodi kao vlasnik jedne zemlje.U zemljišnim knjigama ta zemlja je na očevoj baki.Da li je moguće da su se podatci u Katasatar unosili nakon smtri npr. službeno neko dostavi smrtni list (dakle s očeve bake prešlo na očevog oca pa na mog tatu) a u zemljišnim knjigama ostala očeva baka jer ona nije imala oporuku i nitko nije tražio svoj dio ili tako nešto.Ta očeva baka je umrla prije 60-70 godina.I kako bi uopće trebalo da se u zemljišnim knjigama zavede moj tata..

Da moj tata posjeduje zemlju (po katastru) vidila sam izlistom njegovog posjedovnog lista.S obzirom da tu zemlju nije nikad spominjao kad sam ga pitala počela je priča kako to već stariji ljudi pričaju : a znaš moja baba imala...onda je ona rekla...Tako da iz njgove priče mi ništa nije jasno.ispričava se ako koristim krive izraze ali...ja sam totalno neupučena u ove stvari.Puno hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja imam sličan problem.Prije četri mjeseca sam dobio poziv od katastra da će se RH uknjižiti na čestticu koja je u katastru na moje ime.Riječ je o čestici (2170m2) koja je na selu i na kojoj su moja kuća i kuće mojih rođaka.Te kuće su djedovina (stare preko 200 godina) pa smo držali da je ta čestica naše vlasništvo i u zemljišniku.Ali nije.Tamo je upisana RH (1948.?) kao vlasnik čestice (a gole kuće su upisane na nas).Molio bih savjet što učiniti da se i u zemljišniku upišemo kao vlasnici.Odvjetnik kaže da se to ne isplati jer će biti veći trošak od koristi.Možemo li podnijeti zahtjev,i komu,bez odvjetnika?Unaprijed hvala na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija