Jump to content

kupnja dijela stana


dy15

Preporučene objave

Potreban mi je savjet u vezi kupovine dijela stana. Naime ja sam zainteresirna za kupnju sobe stana do moga i da je spojim sa svojim stanom. Stan od susjeda ostavinskom je raspravom podijeljen tako da je žena vlasnika dobila pola stana, a ostatak je podijeljen na pet dijelova. Zanima me na koji način se vrši prijepis u slučaju da vlasnica polovine stana prodaje svoj dio, a kako u slučaju da prodaju ostali nasljednici? Stan je 82 m2, a predmetna soba 16m2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prethodni savjet je dobar i držite ga se. Ali pazite i kojem ćete odvjetniku, neka vaš izbor bude odvjetnik s odgovarajućim iskustvom.

 

Vaš bi cilj trebao biti da kupljeno zemljišnoknjižno prikažete, odnosno da budete uknjiženi kao vlasnik cijelog "proširenog" stanja.

 

Da bi to postigli, potrebno je napraviti odnosno izmijeniti etažni elaborat za zgradu i "pripojiti" tu sobu vašem stanu. Svi vlasnici stanova u zgradi potpisuju etažni elaborat.

 

Sporazum odnosno ugovor o kupnji trebate sklopiti sa svim suvlasnicima, jer svakome od njih pripada odgovarajući dio kupoprodajne cijene. Ako tako ne napravite, imat ćete problema, jer nije definirano, da tako kažem, koja je soba čija.

 

Možete se zadovoljiti i sa izvanknjižnim pravom vlasništva na tom dijelu stana, ali onda treba dobro koncipirati ugovor, i opet sa svim suvlasnicima, i imati na umu da je formalnopravno to ipak samo jedno prijelazno rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija