Jump to content

Legalizacija kuce zapocete oko 1968


BOHOL

Preporučene objave

Kupio sam vikendicu,cigla beton i pripadajucu zemlju u visokoj sumi. Neurbanizirano podrucje male opcine. Kuca je građena od oko 1968 pa 5 do 6 godina zavrsavana.Povrsine oko 40m2. Nekoliko(6) manjih razbacanih vikendica je na podrucju od oko 5 km. E sad gledam kako bih legalizirao istu. Teren sam uredno prepisao ali tragova o kuci nema ni u gruntu ni u katastru. Kuca nema nikakove G dozvole ali zacudo ima kucni broj (izdat od opcine tamo osamdesetih godina).

Molim savjet glede istoga. Kako da uknjizim objekat. Naslo bi se i svjedoka da je gradnja poceta tamo onih prekretnih godina (1968).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se legalizacije objekta tiče prema sadašnjem zakonu o gradnji potrebno Vam je Uvjerenje katastra da je građevina evidentirana prije 15. veljače 1968., a pod tim se podrazumjeva fotogrametrijski snimak terena na kojem bi se građevina trebala vidjeti te u tom slučaju Vam građevna dozvola nije potrebna. No slijedeća je stvar prostorni plan koji je na snazi i što on u tom dijelu omogućava. Raspitajte se da li su građevine koje spominjete u krugu od nekoliko km evidentirane u katastru ili zemljišnoj knjizi i na koji način. Jedna od opcija je otići u Grad ili Općinu (jedinicu lokalne samouprave) i raspitati se o mogućnostima legalizacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Zahvaljujem Bugy sa zakasnjenjem, dosta sam na putu. Dakle zatražih ispis i snimku iz katastra. To u rijeci traje 2 mj. Možda će biti problema jer je kuca u podnožju stijene polunatkrivena a zimi u visokom snijegu (kojeg je prije toliko godina bilo i mnogo više) i visokogorskim stablima. Ako na snimci ne bude tragova o već postojećem suterenu kuće, zatražit ću kod lokalnih nadležnih (mala općina) najbolji način i put legalizacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija