Jump to content

naknada troskova


istina09

Preporučene objave

Molim za odgovor za slijedece pitanje:

 

moj otac je pokrenuo parnicki postupak 1997.godine,koji sam naslijedila kada je umro 2001.Ocevog odvjetnika sam iste godine odpustila jer nisam bila zadovoljna njegovim radom.Rekao mi je da mu nista ne dugujem ,a parnicu sam dala mojoj zadasnjoj odvjetnici.

 

Kad ce sva sreca,parnica je rijesena meni u korist i presuda je postala pravomocna prije mijesec dana.Odvjetnica je poslala protivnoj strani racun za naknadu parnickih troskova (koje su priznate u presudi)u iznosu od 1.5 miliona kuna (!).

 

Moje pitanje:

 

odvjetnica naravno ima pravo na naknadu za njezin rad od 2001.godine.Kako da postupim sa naknadom za rad prijasneg odvjetnika koji je predao predmet i rekao da mu nista ne dugujem?

Ili moja odvjetnica ima pravo na doticnu naknadu za rad prije 2001.godine?

 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je odvjetnica poslala protivnoj stranci račun za naknadu parničnih troškova nisi i ti dužna odvjetnici platiti za iste troškove.

 

ako ste imali ugovor o zastupanju s naznačenim postotkom odvjetničke nagrade (do 30% od ostvarenog)trbaš odvjetnicu isplatiti prema ugovoru ali imaš pravo na povrat parninih troškova i odvjetnica nemože te iste troškove zadržati za sebe .

ako bi zadržalanovac po ispostavljenom troškovniku i tražila od tebe da joj platiš po ugovoru tada bi odvjetnica bila dvaputa plaćena za isti posao.

 

bivši odvjetnik je imao pravo na troškove dok je vodio postupak (nastale do 2001.g) a kao ti nije ispostavio račun

za njegova eventualna potraživanja je nastupila zastara.

a možda je on i isplaćen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno za odgovor.

 

Odvjetnica je od protivne strane zatrazila isplatu svote na ime naknade za rad odvjetnika pod prijetnjom ovrhe.

 

Ja sam odvjetnici platila svaki put kada smo isle na rocista.Za svako rociste 29.900 KN. Nije trazila isplatu za sastavljenje podnesaka u to vrijeme,rekla mi je da ce se to naplatiti kasnije.

 

Sud je priznao troskove za izlazenje na rocista,tuzbu,razne podnezke,zalbu itd.

 

Tuzba i tri podneska su sastavljeni od starog odvjetnika i vrednovani su u iznosu od 400.000kn. Dali to znaci da ta svota pripada meni s obzirom da stari odvjetnik ne trazi isplatu,rekao da ne dugujem nista i zastara nastupila za njega?

 

Do sada nisam razmisljala o tome jer nisam znala kako ce se zavrsiti parnica. Jos uvijek ne mogu vjerovati da je nocna mora napokon okoncana,i to meni u korist...

 

Dali imam pravo na dio naknade za parnicke troskove koji bi pripadao starom odvjetniku da ga nisam odpustila 2001.godine, ili nemam? Dali odvjetnica ima pravo kolegijalno kontaktirati starog odvjetnika i reci mu sto se dogadja u tom pogledu? Ili cak zadrzati taj dio novca za sebe ?

 

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija