Jump to content

Pomoć


bezidejni

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Radio sam u jednoj firmi i poslodavac mi je ostao duzan zadnjih nekoliko placa. Prvo me zavlacio da cu dobiti, da trenutno nema, pa je kasnije postao drzak i bezobrazan. U svakom slucaju, stvar sam prijavio inspekciji rada.

 

Nakon sto je inspekcija obavila svoje (nisu mi htjeli reci sto su sve nasli) dobio sam na uvid isplatne liste za zadnje mjesece (za koje mi je duzan pare).

Po isplatnim listama ispada da sam ja primio pare na ruke. Svaka isplatna lista je uredno potpisana i uz svaku listu je i potpisana isplatnica. Samo problem je sto ja niti jednu tu isplatnicu i isplatnu listu nisam potpisao. Potpis cak ni ne lici na moj. Dakle, evidentno je da je netko krivotvorio moj potpis.

 

Kad sam to rekao inspektoru i cak mu dao na uvid moju osobnu da vidi da potpis ni ne lici, rekao je da on tu ne moze nista i da ja moram angazirati odvjetnika i podici privatnu tuzbu.

Pa nije mi jasno cemu onda inspekcija i ostale drzavne sluzbe sluze? Ako je evidentno da je u pitanju kazneno djelo krivotvorenja potpisa (dobro, nije evidentno, jer je ipak moja rijec protiv njihove, ali osnovana sumnja sigurno postoji) zar to ne bi trebalo ici nekako po sluzbenoj duznosti?

 

Mene sad zanima sto mi je ciniti. Kud mi vec nije isplatio placu, tud je jos i krivotvorio moj potpis da sam placu primio. Za ganjanje po sudovima i otezanje parnice godinama on ima puno vise i novaca i vremena od mene.

Ima li tu kakvih elemenata za Uskok (pogotovo sto imam jos neka saznanja o nekim krivotvorinama sto ih je radio dok sam ja bio zaposlen tamo)?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija