Jump to content

Pravna osnova ili lov u mutnom


kikibabun

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Srž problema sam probao opisati pod temom "Specifičan slučaj, a vremena malo-molim za savjet". Poslodavac je danas dao jedno riješenje koje meni izgleda kao smicalica.

Dakle, predložio je svim zaposlenicima, a posebno nama nekolicini koji imamo ugovor po kojem nam je dužan isplatiti otpremnine, da svi ( uključujuči i njega ) idemo na zavod za zapošljavanje, da nam svima da otkaz kao tehnološki višak kako bi ostvarili pravo na naknadu jer su računi firme blokirani i ne može nam isplačivati ni onaj najavljeni minimalac. Od nas traži da mu potpišemo da za vrijeme boravka na zavodu nećemo pokretati nikakav sudski postupak za potraživanje tri neisplaćene plaće i otpremnina koje nam je po ugovoru dužan isplatiti, a on će nama potpisati da nas je dužan po pokretanju proizvodnje pozvati natrag na posao pod istim uvjetima koje smo po ugovoru imali do sada.

Ne znam samo kako misli pokrenuti proizvodnju ako su računi i dalje blokirani i ako i on ide na zavod za zapošljavanje?!

Meni je nejasno sljedeće:

Da li taj Aneks ( ako on to je ) prestaje vrijediti odlaskom na biro pošto bi i direktor firme bio prijavljen kao nezaposlen i da li bi si tim potpisivanjem zapravo potpisao odricanje svih potraživanja prema firmi?

Pošto mi je sad već dužan tri plaće, a nije ni uplaćivao doprinose od osmog mjeseca prošle godine, mogu li ja dati izvanredni otkaz, a zadržati pravo naknade na zavodu za zapošljavanje, a i prava iz ugovora tj. otpremninu?

Osim toga, ponudi li mi zavod posao koji moram prihvatiti više nisam nezaposlen i opet mi se ćini da bi tim potpisivanjem samo išao sebi na štetu?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija