Jump to content

obnova postupka za mirovinu


almir

Preporučene objave

pozdrav svim braniteljima iz Županje.

imao bih pitanje ako mi netko može pomoći savjetom.

ovako 20.06 2007 sam umirovljen iz Gardijske brigade u HV-u sam od 25.10.1991god. imam HRVI 20% . mirovina mi je 3.650kn.Mirovina je profesionalna 50-50 omjer rat i mir.

zanima me dali mogu ići ponovno na vještačenje zbog promjene omjera jer nemam staža prije rata iz JNAsam došao u gardu potpuno zdrav a sad mi je taj omjer pola pola iako sam u GBR.cijelo vrijeme bio borbena postrojba tj. pješadija pitanje je što moram napraviti da bi išao na ponovno vještačenje.na koji način to da napravim dali mi to mora moja psihijatrica preporučiti ili je dovoljno da pošaljem nalaze od redovnih kontrola ili šta već da napravim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da možete ići na obnovu postupka,ali temeljem pogoršanja bolesti.

Znači,ako niste, uradite novije psihotestiranje,te dnevnu bolnicu ili bolje ležanje.Na tim nalazima trebalo bi se vidjeti da je došlo do pogoršanja temeljne bolesti.

 

Tek tada putem dr.OP podnjet zahtjev HZMO-u za pogoršanje bolesti.

Slijedi poziv 1.st.područnog vještaka,te na temelju lj.dokumentacije on određuje nesposobnost ,te omjer rat-mir,naravno sve mora blagosloviti 2.st.komisija u ZG.

 

Sve opcije su otvorene trebat će Vam i sreće...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanima me kad to sve napravim i doktorica OP mi odradi svoje gdje to onda šaljem ja sam išao u tvrtkovu na vještačenje ali tad je to sve išlo iz MORH-a jer sam radio. gdje sad to šaljem jel to radim sam ili to šalje doktorica OP ili preko ureda za branitelje.jer znam dosta kolega koji su u mirovini ali oni su svi išli u Vukovar na vještaćenje pa onda u Zagreb na 2 stupanjsko . dali ja moram iči u zagreb i na 1 stupanjsko ili isto u vukovar. dali mi je predmet možda isto u Vukovaru pošto sam iz ove županije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo provjerite jesu li vam iz PS Zagreb prebacili spis u PS Vukovar (nazovite PS Zagreb - informacije o predmetima ...), po meni su to trebali napraviti; ako jesu tada se u PS Vukovar vodi pod novim brojem. Kompletnu dokumentaciju vi predajete u PS Vukovar,a ne liječnik ili ured za branitelje...

Prilikom predaje zahtjeva ne trebate znati taj novi broj spisa ali morate znati vaš OB (osobni broj u HZMO-u, nalazi se u rješenju o mirovini, na odresku od mirovine,...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

daj mi reci štaq si slao od nalaza za obnou postupka. zanima me dali da čekam trajni HRVI ili da idem na obnovu postupka bez trajnog HRVI-a. naime bio sam u 10.2008 po treći put na IK u Osijeku i sad očekujem da mi Zagreeb da trajnu invalidnost. imaš li savjet jer dobio sam 50-50% rat i mir prof.nesposobnost iako nemam staža prije rata. u HV sam došao iz JNA 10.1991 god. potpuno zdrav pa sad neznam na šta s odnosi ova civilna invalidnost. pozdrav braniteljima lijepe naše iz Županje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrazac IN-1, ovjerena preslika liječničke dokumentacije i kartona- razlika od predhodnog vještačenja kod vještaka u HZZMO. Ovjeru vrši tvoj odabrani liječnik, te preslika osobne iskaznice. Zahtjev se predaje u područnom službi HZZMo-a, tu ima par načina, negdje dokumentaciju predaješ uz njihovu Potvrdu o prijemu dokumenta, neke službe traže Zahtjev za obnovom postupka (napišeš u par redaka sam) ili uz Zahtjev za mirovinu. Još nešto, nalaz psihologa nije obavezatan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S umrežavanjem ide kako ide, ali tvoj zdravstveni karton ipak nebi trebao biti on line dostupan bilo kome pa zvao se on i vještak u HZMO-u, ordinacije OM su umrežene za potrebe HZZO, pardon namjeravah napisati za potrebe pacijenata, malo zloćestog komentara o tome kako nam idu umrežavanja, integracije i racionalizacije: pogledajte sada obrazac 1-IN, ne treba vam više samo MBG i OB (HZMO je tvrdio ima svoj OB ali mu treba MBG da vas razlikuje od Janka Strižića...) sada vam treba i OIB ( rezanje korupcije u korijenu...)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija